noiembrie 26, 2017

Comunicat de presă

Către: Liviu Gruia

Oslo, 6 noiembrie 2017: Yara International ASA a finalizat achiziția companiei Agronomic Technology Corp (ATC), care utilizerază o platformă principală de recomandare a azotului în SUA - Adapt-N, care îmbunătățește profitabilitatea agricultorilor și sustenabilitatea agricolă.

În conformitate cu strategia Yara de a-și accelera investițiile în agricultura digitală, Yara a finalizat achiziția ATC, care oferă fermierilor și consultanților soluții precum Adapt-N și

N-Insight pentru a optimiza utilizarea îngrășămintelor pe zone individuale de cultivare. Combinând cerecetarea științifică multi-variabilă a culturilor, și a datelor privind temperaturile şi caracteristicile de sol, soluțiile ATC permit diagnosticarea și simularea online a deciziilor fermierilor pentru a maximiza randamentul, eficiența costurilor și sustenabilitatea agriculturii.

"ATC ne va ajuta să implementăm strategia orientată spre fermieri și este un element important în extinderea poziției noastre în domeniul agriculturii digitale", a declarat Terje Knutsen, vicepreședinte executiv al Yara divizia Crop Nutrition. "Este o altă contribuție importantă pentru misiunea noastră de a hrăni în mod responsabil lumea și de a proteja planeta", continuă Knutsen.

Concentrarea științifică și experiența echipei ATC vor consolida și mai mult poziția Yara ca furnizor principal de nutrienţi pentru culturi. "Suntem impresionați de precizia și calitatea recomandărilor Adapt-N în comparație cu alte produse de pe piață și suntem încântați de oportunitățile care rezultă din combinarea soluțiilor digitale extrem de complementare ale celor două companii", a declarat Stefan Fürnsinn, Senior Vice President, Digital Farming, Yara.

ATC combină o echipă de agronomi, cercetatori, dezvoltatori de software și antreprenori experimentați. Soluția companiei Adapt-N se bazează pe o activitate de cercetare de mai multe decenii inițiată de Universitatea Cornell, prin implicarea a zeci de organizații partenere, iar rezultatului acestei activiăţi este o validare științifică largă. Compania, care are sediul în New York și în Silicon Valley, are deja o poziție comercială puternică în sectorul porumbului din SUA și se extinde şi spre alte culturi și regiuni, proces care va fi accelerat în mod semnificativ, datorită amprentei și cunoștințelor globale ale Yara.

"Echipa noastră este încântată de soluțiile digitale ale companiei Yara și de angajamentul real al companiei de a ajuta fermierii să își îmbunătățească performanțele financiare și de mediu. Alăturarea tehnologiilor noastre avansate la cunoștințele bazate pe date de la o companie lider în domeniul nutriției culturilor, cum ar fi Yara, oferă o oportunitate extraordinară în extinderea şi inovarea la scară globală, al unui portofoliu extins de produse și bază de recoltă, odată cu concentrarea pe succesul și sustenabilitatea tuturor fermierilor și a celor care le deservesc”, a declarat Steve Sibulkin, CEO, ATC.

Stefan Fürnsinn, SVP Digital Farming, Yara

Tel.: +49 160 97951531

E-mail: stefan.fuernsinn@yara.com

Steve Sibulkin, CEO, ATC

Tel.: +1 866 208 3276 x5

E-mail: steve@agronomic.com

Kristin Nordal, Media Relations, Yara

Tel.: +47 900 15 550

E-mail: kristin.nordal@yara.com

Despre Yara

Cunostinţele, produsele şi soluţiile Yara contribuie în mod profitabil si responsabil la creşterea afacerilor fermierilor, intreprinderilor, distribuitorilor şi clienţilor industriali, protejând în acelasi timp resursele disponibile, sursele de alimente şi mediul înconjurător.
Îngrășămintele noastre, programele și tehnologiile privind nutriția culturilor măresc randamentele, îmbunătățesc calitatea produselor și reduc impactul asupra mediului al practicilor agricole. Soluțiile industriale și de mediu îmbunătățesc calitatea aerului prin reducerea emisiilor din industrie și transport și servesc ca ingrediente cheie în producția unei game largi de produse. Noi promovăm o cultură care sprijină siguranța angajaților, contractorilor și societăților noastre.
Fondată în 1905 pentru a rezolva foametea din Europa, Yara are o prezență la nivel mondial, cu aproape 15.000 de angajați și vânzări către aproximativ 160 de țări.
www.yara.com

Despre Agronomic Technology Corp

Agronomic Technology Corp oferă o platformă de recomandare pentru a ajuta la abordarea provocărilor cheie din agricultură. Compania utilizează puterea tehnologiei cloud, a științei dovedite și a datelor pentru a furniza soluții la scară largă, specifice domeniului, care elimină compromisul dintre performanța financiară și cea de mediu. Adapt-N, soluția principală independentă de gestionare a azotului, a fost operată de ATC de la înființarea companiei în 2013.
www.adapt-n.com