Cultură

Porumb

Porumbul valorifică cel mai bine lumina solară şi dintre plantele cultivate în ţara noastră randamentul raportat pe hectar este cel mai mare la porumb.

 Producția la porumb

Producția la porumb

Obiectivul fiecărui agricultor este un randament ridicat, ceea ce este influenţat de numeroşi factori agronomici. O parte dintre aceştia pot fi reglaţi în funcţie de condiţiile climatice şi cele de sol. După alegerea soiului corespunzător condiţiilor de cultivare se seamănă porumbul. Densitatea efectivelor este determinată în aşa fel încât pe o plantă să crească un ştiulete. Pentru obţinerea unui randament ridicat se va maximiza numărul de boabe pe rând şi se va creşte greutatea ştiuletelui. Agricultorul poate atinge acest obiectiv cu un aport corespunzător de nutrienţi.

Aflați mai multe despre modul în care puteți influența creșterea randamentului

Deficitul de nutrienți în cultivarea porumbului

Fiecare nutrient are un efect semnificativ asupra nutriției plantelor. Alegeți un nutrient de mai jos și aflați mai multe despre simptomele deficienței sale și rolul său în cultivarea porumbului.

Maize Fertilizer Programme
Maize Fertilizer Programme

Porumb - Programul de nutriție

Programele de nutriție Yara vă pot ajuta să obțineți performanțe excelente în culturi. Verificați programele noastre recomandate pentru fertilizarea culturii de porumb.

Vedeți mai multe informații

Influenţarea calităţii porumbului

Influenţarea calităţii porumbului

Porumbul are mai multe calităţii importante în funcţie de utilizare. În timp ce porumbul utilizat pentru hrana animalelor trebuie să aibă un conţinut ridicat de proteine şi amidon, la soiurile destinate consumului uman sunt importante greutatea mare a boabelor şi conţinutul redus de umiditate.

Aflați mai multe despre cum să influențezi calitatea cultivării porumbului

Influentarea porumb sănătate

Influentarea porumb sănătate

Un porumb cu aport de nutrienţi de calitate şi cantitate corespunzătoare, sănătos, cu creştere rapidă, care utilizează eficient apa, poate maximiza randamentul. O nutriţie bună fortifică planta, asigurând o creştere corespunzătoare, fără stres.

Aflați mai multe despre cum să afectați sănătatea culturilor de porumb

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producţia la porumb