YaraMila

Elementul "Mila" derivă din cuvântul "mikla" din vechea limbă norvegiană, însemnând succes.

YaraMila® este numele brandului ales pentru a ajuta clienţii să recunoască gama de produse Yara cu compuşi uniformi care sunt concepute să conţină o combinaţie a principalelor elemente nutritive, care sunt azotul (N), fosforul (P) şi potasiul (K) în cea mai eficientă sursă disponibilă.

Îngrăşămintele YaraMila utilizează o sursă echilibrată de azot conţinând atât amoniac cât şi azot nitric, o combinaţie de forme de fosfor disponibile integral care oferă o disponibilitate prelungită a fosforului pe o gamă variată de tipuri de sol, şi la alegere clorură sau sulfat ca şi sursă de potasiu.

Datorită tehnologiei dezvoltare proprie a Yara de reducere catalitică a N2 în fabricile sale, toate grupele YaraMila au o amprentă de carbon redusă pentru că azotul este prezent în formă redusă.

Fiecare produs YaraMilla – indiferent de forma perlată sau granulată – este concepută să satisfacă nevoile specifice ale culturilor. Clasele de compuşi uniformi YaraMila oferă o distribuţie echilibrată de nutrienţi, evitând riscul separării nutrienţilor în timpul transportului, manipulării sau împrăştierii.

Unele dintre produsele YaraMila pot conţine nutrienţi secundari sau micronutrienţi esenţiali pentru culturi specifice. Acestea pot include magneziu (Mg), sulf (S), bor (B), fier (Fe), mangan (Mn), molibden (Mo), şi/sau zinc (Zn). Îngrăşămintele YaraMila sunt cunoscute de cultivatorii şi distribuitorii din întreaga lume pentru calitatea lor constantă atât din punct de vedere al compoziţiei, cât şi al manipulării, ceea ce contribuie la o calitate a culturilor şi recoltă mult îmbunătăţită.

Aplicat în cantităţi corespunzătoare şi în condiţiile potrivite, formulele YaraMila asigură asimilarea precisă şi echilibrată a nutrienţilor de către culturi.

N echilibrat

Formulele echilibrate de azot ale îngrășămintelor YaraMila răspund nevoilor specifice ale fiecărei culturi

Azotul din produsele YaraMila este prezent 40-45% ca nitrat și 55-60% ca amoniu, în funcție de procesul de producție și de formula specifică. O concentrație ridicată de nitrați este o condiție prealabilă pentru alimentarea culturilor cu creștere rapidă și asigură o dezvoltare bună a rădăcinilor, în timp ce amoniu este important pentru a menține o livrare susținută de azot. Produsele YaraMila sunt semnificativ mai eficiente pe aceeaşi bază de azot, comparativ cu îngrășămintele pure pe bază de amoniac și uree, oferind randamente și calitate mai bune. O bună aplicare a YaraMila minimizează pierderile de azot în comparație cu alte îngrășăminte NPK și simple. Acest lucru înseamnă mai puține pierderi de nutrienți și un impact redus asupra mediului.

P disponibil

YaraMila oferă o disponibilitate optimă de fosfor pentru plantă 

Toate formele de fosfor din YaraMila sunt pe deplin disponibile, ca orto- și polifosfați solubili în apă și fosfat di-calciu solubil în citrat de amoniu. Combinația de forme diferite de fosfor oferă o mai mare disponibilitate pe termen lung pentru culture, pe o gamă largă de tipuri de soluri. Pe lângă granulația de P solubil în citrat de amoniu, YaraMila conține ortofosfați, adăugând în plus o fracție de polifosfați YaraMila. Fosforul ca polifosfați poate îmbunătăți absorbția fosforului și randamentul. Este mai stabil în condiții extreme de pH decât alte surse de fosfor. Componenta polifosfat din prill-ul YaraMila poate mobiliza Cu, Zn și Mn din surse indisponibile în sol prin fixare.

Sursă de K

Îngrășămintele YaraMila furnizează forma și cantitatea optimă de potasiu pentru cultura dvs. 

Gama noastră YaraMila include, de asemenea, produse pe bază de MOP (clorură de potasiu) și SOP (sulfat de potasiu). Selecția tipului de produs YaraMila ar trebui să se bazeze pe cultura țintă. Gama de produse YaraMila SOP este special dezvoltată pentru culturi cu toleranță scăzută la clor, adică căpșuni, salată, roșii, cartofi, tutun și anumite plante ornamentale. Produsele bazate pe MOP sunt potrivite pentru restul culturilor.

Potasiul din YaraMila stimulează creșterea tulpinilor puternice și oferă o anumită toleranță la boli și dăunători prin creșterea grosimii pereților celulari exteriori. De asemenea, potasiul îmbunătățește toleranța la îngheț și secetă a plantelor și este esenţial pentru producţii ridicate și fructe de înaltă calitate. Furnizarea adecvată de potasiu are un efect pozitiv asupra mărimii fructelor și oferă fructe cu zaharuri totale mai mari (TSS). Echilibrarea potasiului cu alţi cationi disponibili în sol este foarte importantă.

Ușor de manipulat

YaraMila

Granulele și prill-ul de calitate superioară YaraMila, oferă rezistenţă la deteriorări în timpul transportului și depozitării și permit o aplicare precisă 

În urma procesului de producție, producem produsele YaraMila fie prill de înaltă calitate, fie granule. Aceste produse sunt supuse unui proces de filtrare și de acoperire, rezultând un produs consistent și de calitate superioară. Datorită acestui fapt, produsele YaraMila au rezistență mecanică ridicată și rezistență la strivire. Utilizate corect aceste caracteristici suprimă formarea prafului în lanțul de aprovizionare în timpul depozitării, transportului și aplicării îngrășămintelor. Prill-ul YaraMila se dizolvă mai repede și mai uniform decât alte îngrășăminte solide, aducând mai multe substanțe nutritive rădăcinilor pentru un efect sporit, o absorbție a nutrienților mai controlată și mai puține deșeuri.

Toate produsele YaraMila sunt compozite și, prin urmare, nu prezintă niciun risc de segregare a nutrienților în timpul transportului, manipulării sau răspândirii. Formulările YaraMila au fost concepute special pentru a permite o aplicare simplă și precisă cu ajutorul mașinii sau manual. Toți nutrienții sunt combinați în fiecare particulă pentru aplicare controlată. Prill-ul noastru este gru și extrem de uniform pentru răspândire corectă, cu curgere liberă. Acest lucru reduce reziduurile și maximizează producţia culturilor. YaraMila poate fi aplicat înainte de semănat-plantare, o data cu semănatul pe rânduri sau pe toată suprafaţa.

Cost eficient

Îngrășămintele YaraMila asigură o producție și o calitate mai bună a culturilor, ceea ce crește venitul agricultorilor 

YaraMila combină sursele foarte eficiente de N, P și K pentru a forma un îngrășământ foarte rentabil în comparație cu alte îngrășăminte disponibile în mod obișnuit. Ne concentrăm asupra generării unui randament și a unei calități mai bune decât asupra costurilor mai mici de îngrășăminte. Prin urmare, YaraMila este mai bună pentru venitul general al fermierului.

Ușor de manipulat, economisirea cu efectuarea amestecului și costurile de aplicare sunt alte beneficii. Îngrășămintele YaraMila sunt cunoscute de producătorii și dealerii din întreaga lume pentru calitatea lor consistentă atât în analiză, cât și în manipulare, ceea ce contribuie puternic la îmbunătățirea calității culturilor și producţiei.

Manipularea și depozitarea în siguranță a îngrășămintelor

Manipularea și depozitarea în siguranță a îngrășămintelor

Yara produce îngrășăminte de înaltă calitate dintr-o varietate de materii prime prin diferite tehnologii de producție. Respectarea legislației internaționale și a standardelor tehnice interne Yara asigură o atenție deosebită a siguranței produselor și proceselor, precum și a protecției personalului și a mediului prin implementarea celor mai bune tehnici disponibile.

Manipularea în siguranță a îngrășămintelor