Cultură

Cartof

Obiectivul cultivatorilor este de a avea culturi de calitate, cu un randament înalt, care să obțină recolte ce corespund cerinţelor pieţei

Creşterea randamentului la cartofi

Creşterea randamentului la cartofi

Randamentul cartofului este influenţat de doi factori cheie: numărul tuberculilor pe unitatea de suprafață, precum şi dimensiunea şi greutatea tuberculului. Un randament mai mare se poate obţine prin numărul optim de tuberculi, menținerea aparatului foliar verde sănătos, precum şi creşterea dimensiunii şi greutăţii tuberculilor. Asigurarea unui aport echilibrat de nutrienţi ce cuprinde atât macro-, cât şi micronutrienţi este importantă pentru controlul corespunzător al acestor factori.

Aflați mai multe despre modul în care puteți influența creșterea randamentului

Deficitul de nutrienți în cultivarea cartofului

Fiecare nutrient are un efect semnificativ asupra nutriției plantelor. Alegeți un nutrient de mai jos și aflați mai multe despre simptomele deficienței sale și rolul său în cultivarea cartofilor.

Potato Fertilizer Programme
Potato Fertilizer Programme

Programul de fertilizare a cartofului

Elaborat de specialiștii noștri, programul de îngrășăminte Yara pentru cartofi vă poate ajuta să obțineți performanțe excelente în cultivarea lor.

Vedeți mai multe informații

Cartof calitatea sfat

Îmbunătăţirea calităţii cartofului

Există trei criterii principale, care influenţează calitatea cartofului: calitatea tuberculului, calitatea cojii, precum şi durata de păstrare şi comportamentul la fierbere. Un aport echilibrat de nutrienţi este important în vederea gestionării corespunzătoare a acestor criterii.

Aflați mai multe despre cum să influențezi calitatea cultivării cartofului

Susţinerea dezvoltării sănătoase a cartofilor

Susţinerea dezvoltării sănătoase a cartofilor

Nutrienţii plantelor sunt identificaţi în primul rând ca fiind echivalente cu un randament şi o calitate mai bune, de aceea încercăm să asigurăm prezenţa mineralelor, pentru ca lipsa lor să nu limiteze creşterea şi dezvoltarea plantei. În afară de aceasta, nutrienţii plantei cresc rezistenţa faţă de boli a plantelor. Un aport echilibrat de nutrienţi asigură o structură celulară puternică şi flexibilă, în timp ce depozitarea excesivă a nutrienţilor poate fi dăunătoare din punct de vedere al dezvoltării sănătoase a plantei.

Aflați mai multe despre cum să afectați sănătatea culturilor de cartofi

Solatrel Enhanced Yield in Late Varieties of Starch Potatoes

Solatrel Enhanced Yield in Late Varieties of Starch Potatoes

In a competitive variety trial in North East Germany the foliar product Solatrel was tested in starch potatoes.

More information