Tipuri de Cartof


Există o gamă largă de tipuri diferite de cartofi cu aproximativ 85 de genuri și aproape 3000 de specii la nivel mondial. Informațiile pe care le găsiți pe acest site se concentrează asupra "cartofului alb" - Solanum tuberosum - care este cel mai răspândit cartof.

Deși cele mai multe soiuri sunt de culoare albă sau galbenă , există o gamă largă de variații de culoare. Cartofii sunt în mare parte culturi de sezon rece, produse sub temperaturi medii optime care variază de la 10-20 ° C.

Tuburiculi sunt susceptibili la îngheț și trebuie recoltați înainte de apariția înghețurilor de toamnă sau de iarnă. În majoritatea regiunilor, randamentele sunt cele mai bune atunci când tuberculii sunt plantați la scurt timp după ultimul îngheț. Acest lucru asigură un sezon de creștere lungă. În zonele fără risc de îngheț, cartofii pot fi păstrați pe tot parcursul anului.

Soiurile de cartofi sunt fie determinate, fie nedeterminate. Soiurile nedeterminate vor continua să crească pentru mai mult timp și, în anumite medii de creștere, vor avea nevoie de o formă de gestionare pentru a opri creșterea frunzelor și a tulpinilor, înainte de recoltare.

Deshidratarea sau distrugerea culturilor culturilor în varietăți nedeterminate ar trebui să fie programate pentru a maximiza randamentul și caracteristicile calității tuberculilor.