YaraBela

Elementul "Bela" derivă din cuvântul "beyla" din vechea limbă norvegiană, însemnând fertilitate.

Gama de îngrăşăminte azotate YaraBela® reprezintă o soluţie verificată pentru fertilizarea culturilor; produsele fiind încercate, testate şi verificate de-a lungul anilor pe o gamă largă de culturi în întreaga lume.

Îngrăşămintele pe bază de azot YaraBela® conţin surse eficiente de azot şi eventual sulf şi magneziu pentru a stimula creşterea şi productivitatea. De obicei ambalate ca produse în vrac, îngrăşămintele YaraBela® sunt utilizate pe scară largă ca aplicare uscată la culturi cultivate pe terenuri extinse.

Asigură o sursă echilibrată de azot, de obicei ca mixtură a formelor de amoniu şi azotat pentru maximizarea asimilării de către plantă, a reducerii pierderilor şi a menţinerii fertilităţii solului.

În formulele cu calciu – sub forma de azotat de calciu şi amoniu (CAN) – îngrăşămintele YaraBela® stimulează de asemenea calitatea culturii. Aceasta include o calitate ridicată a tuberculilor la cartofi şi o depozitare mai bună în cazul culturilor de crucifere de înaltă calitate.

 

Îngrăşămintele pe bază de azot asigură o performanţă consistentă, dovedită a culturii an după an pentru o gamă largă de culturi şi în condiţii climatice variate.

Ingrediente

YaraBela fertilizant ce are o formulare eficientă de azot cu sulf, magneziu și calciu, asigurând fertilizarea echilibrată. Necesitatea acestor nutrienți secundari este adesea subestimat. Ambele minerale sunt esențiale pentru sănătatea și creșterea plantelor.Sulful joacă un rol important în metabolismul plantelor și absorbția azotului. El participă la producerea de proteine, clorofila, enzime, coenzime și vitamine, de asemenea, are un impact asupra calității zahărului. În timp sulful din aer poate ajunge pe sol prin intermediul apei de ploaie. Îmbunătățirea calității aerului în general a redus semnificativ sulful atmosferic în zilele noastre, astfel pentru o calitate bună și un randament ridicat, culturile necesită atenție la nevoia de sulf .Magneziul pe de altă parte, este atomul central în clorofilă și joacă un rol important în fotosinteză. Lipsa de magneziu inhibă metabolismul plantelor. Este necesar pentru absorbția optimă a altor elemente nutritive precum și sinteza de proteine, grăsimi și zahăr. Magneziul este ușor de spălat și este adesea lipsit de pe soluri ușoare și nisipoase.Gama de produse YaraBela conține sulf sub formă de sulfat de calciu și magneziu sub formă de sulfat de magneziu. Ambele sunt foarte solubile și ajung la rădăcinile plantelor rapid. In plus, sulfatul de calciu, spre deosebire de sulfat de amoniu, nu reduce cantitatea de azot nitric din formulare, disponibil imediat pentru plante.

Performanță

YaraBela furnizează o sursă echilibrată de azot ca un amestec de azot amoniacal și de azot nitric. Nitrații-N este forma preferată de azot  N, deoarece este complet disponibil pentru plante.

Ingrediente de calitate foarte bună:

 • Precizia azotatului de amoniu  

Principalul ingredient activ al YaraBela este de azotatul de amoniu, asigurând absorbția azotului nitiric și aprovizionare sigură cu azot.

 • Magneziu activ  

YaraBela® EXTRAN conține magneziu activ sub formă de Kieserit, forma cea mai nobilă a acestui mineral esențial.

 • Sulf eficient  

YaraBela® SULFAN este îmbogățit cu sulfat de calciu foarte solubil. Sulful din YaraBela nu modifică echilibrul 50/50% de azot nitric și amoniacal.

 • Toate într-unul singur  

Combinația dintre nutrienți esențiali într-o singură granulă asigură o sinergie optimă de nutriție.

Beneficii

YaraBela® îngrășăminte ce se bazează pe azotatul de amoniu care sunt foarte eficiente. Produse exclusiv în fabricile din Europa Yara, ele oferă performanțe de neegalat și sigure. YaraBela este alegerea naturală pentru fermierii care au grija atât de randamentul lor cât și de mediul înconjurător.

Eficiență agronomică și beneficii pentru mediu

 • Randamentul ridicat al azotului  

Îngrășăminte pe bază de azotat de amoniu, cum ar fi YaraBela, reduce pierderile și oferă cea mai mare eficiență a utilizării azotului în toate tipurile de îngrășăminte.

 • Aplicarea pe sol  

Rezistența mecanică si uniformă a produselor YaraBela si o densitate mare asigură condiții optime pentru aplicare prin împrăștiere sau aplicare locală, desigur și de aprovizionare optimă cu nutrienți.

 • Randament ridicat  

La dozee identice de aplicare cu azot, YaraBela oferă un randament cu 2-5% mai mare decât îngrășămintele pe bază de uree.

 • Crește proteina  

Îngrășămintele YaraBela sporesc conținutul de proteine ​​cu 0,3 - 0,9%, comparativ cu îngrășăminte pe bază de uree.

 • Acidifiere scazută  

YaraBela® Extran conține dolomită, reducând astfel acidifierea și nevoia de amendare a ternurilor.

 • Amprenta de carbon  

Amprenta de carbon a produsului YaraBela este cu 12,5%, mai mic decât pentru uree.

 • Pierderi mici,volatilizare scăzută  

Pierderile prin volatilizare a azotatului de amoniu din îngrășămintele YaraBela, sunt de aproximativ 1 - 3%, comparativ cu până cele de la uree care pot fi de până la 27.

 • Reducerea spălării azotului  

Eficiența ridicată a azotului nitric conduce la o absorbție rapidă, astfel  aplicarea sa in doze mai mici repetate oferă cele mai bun control asupra pierderii azotului prin spalare(mobilitate în sol) și volatilizare.

 • Amprenta asupra mediului  

Indicele global de mediu al îngrășămintelor YaraBela este cu 46,6% mai mic decât cel pentru uree.

Calitate

Fabrici de producție certificate și produse curate

Produsele din gama YaraBela sunt produse în fabricile noastre europene, care sunt printre cele mai eficiente din întreaga lume. Noi furnizăm îngrășăminte de calitate premium agricultorilor din întreaga lume. Realizăm controlul asupra întregului proces de producție, angajații sunt foarte bine pregătiți, tehnologia utilizată este cea mai recentă tehnologie alături de 100 de ani de experiență vă asigură că îndeplinim cele mai înalte standarde de producție. 

Noile tehnologii dezvoltate de Yara, cum ar fi curățarea catalizatorului de N2O, a redus amprenta de carbon a fabricilor de producție Yara cu 45% din 2004. Yara a distribuit această tehnologie și cu alți producători, contribuind astfel la o amprentă de carbon redusă a producției de îngrășăminte la nivel global. Consumul total de energie Yara pentru fiecare tonă de produs finit, de asemenea, continuă să scadă.Yara se angajează să producă și să vândă produse de cea mai bună calitate, cu fabrici care funcționează în conformitate cu cele mai bune standarde. Toate fabricile noastre sunt certificate ISO9001 si ISO14001. Ne propunem să adoptăm și să realizăm împreună standarde ridicate. Angajamentul nostru constant pentru siguranță este reflectat de rata noastră de accidente, care este jumătate față din media accidentelor reportate de către producătorii Europeni de îngrășăminte.

Manipularea și depozitarea în siguranță a îngrășămintelor

Manipularea și depozitarea în siguranță a îngrășămintelor

Yara produce îngrășăminte de înaltă calitate dintr-o varietate de materii prime prin diferite tehnologii de producție. Respectarea legislației internaționale și a standardelor tehnice interne Yara asigură o atenție deosebită a siguranței produselor și proceselor, precum și a protecției personalului și a mediului prin implementarea celor mai bune tehnici disponibile.

Manipularea în siguranță a îngrășămintelor