Producţia globală


Producţia globală de porumb depăşeşte în fiecare an orice alte cereale. Se produc 850 milioane de tone de porumb boabe de pe un teritoriu de 162 milioane de hectare, ceea ce reprezintă un randament de 5,2 tone/hectar.

Cele mai multe plantaţii de porumb sunt în Statele Unite şi în China, producţia acestor două state fiind de 37%, respectiv 21% din producţia globală. Principalele trei ţări exportatoare de porumb sunt Statele Unite, Argentina şi Brazilia. În 2010 numai între ei au exportat o cantitate de 71 milioane de tone de porumb. Mexic este cel de-al doilea importator ca mărime, importând porumb atât din Statele Unite, cât şi din Argentina.

Statele Unite excelează şi prin producţia de porumb furajer cu o suprafaţă cultivată de 2,6 milioane de hectare, care este însă mai puţin decât o zecime din suprafaţa cultivată cu porumb boabe.

În ţările Uniunii Europene se cultivă anual porumb siloz pe un teritoriu total de 5 milioane de hectare, teritoriul ocupat de culturile de porumb boabe fiind în mare acelaşi ca şi dimensiune. În producţia porumbului furajer printre primii se situează Germania şi Franţa.

Cifre şi fapte despre porumb

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producţia la porumb