octombrie 24, 2022

Recomandările Yara pentru rapiță

Plantele nu vorbesc dar ne comunică prin diferite simptome nevoile lor. Procedura corectă în ceea ce privește hrănirea acestora este să nu așteptăm apariția simptomelor, când planta semnalizează deja că are anumite lipsuri, ci să asigurăm hrănirea echilibrată încă de la început. Planta ne va recompensa cu o recoltă bogată şi profitabilă.

Pentru o răsărire uniformă și o dezvoltare rapidă a rădăcinilor Yara a recomandat produsul YaraVita Teprosyn NP+Zn

După fertilizarea de bază cu produsele YaraMila NPK.

Este momentul pentru SULF

Plantele de rapiță au o necesitate mare de azot și sulf, pentru o producție de 3.5 tone/ha este necesar o medie de 120 kg N/ha. Pentru a obține randamente ridicate merită să exploatați la maxim posibilitățile oferite de genetica semințelor. Pe lângă necesitatea ridicată de azot, planta este caracterizată şi de un consum mare de sulf, necesitatea de sulf fiind în medie de 55 kg/ha SO3. Condiția de bază a recoltei ridicate este asigurarea satisfacerii maxime a necesarului de azot şi sulf alături de microelementele specifice.

Produse recomandate:

YaraBelaTM Sulfan  și  YaraBelaTM  Extran

Fertilizarea completă și complementară:

Asemănător celorlalte plante, este recomandat și în cazul rapiței folosirea îngrășământului foliar care conține elementele esențiale necesare rapiței.

Produse recomandate:

YaraVitaTM Kombiphos

Recomandat la pornirea în vegetație pentru stimularea sistemului radicular.

Doza 5 l/ha.

YaraVitaTM Brassitrel Pro

Recomandăm utilizarea lui la stadiul de 4-9 frunze în toamnă și 8-11 frunze în primăvară. la o doză de 3-4 l/ha.

YaraVitaTM Bortrac în doză de 1-3 l/ha de la stadiul de 4-6 frunze până la stadiul de buton galben.

YaraVitaTM Thiotrac – 3-5l/ha pentru suplimentarea aportului de sulf de la alungirea tijei până la faza de buton galben.

Pentru îmbunătățirea stării generale și preveneriea stresului hidric sau termic recomandăm: YaraVitaTM Biotrac doza de 1-3l/ha sau Universal Bio în doză de 5 l/ha.

Avantajul produselor YaraVitaTM constă în conținutul ridicat de ingrediente active, astfel valoarea lor este returnabilă cu siguranță în producție. Un alt avantaj constă în faptul că sunt miscibile cu alte produse fitosanitare, iar aditivi interni asigură o durată lungă de acțiune.

imagezze018.png

Compatibilitatea între produse o puteți afla cu ajutorul aplicației TankmixIT, iar diverse simptome de deficiență le puteți afla cu ajutorul alicației CheckIT

imagenahyp.png

imageabu3w.png

Dozele produselor prezentate sunt orientative și în funcție de starea de aprovizionare a solului pot fi modificate.

Detalii suplimentare se pot găsi la: www.yara.ro și www.yaravita.ro