Menţinerea frunzei stindard cat mai verde


Cealaltă componentă pentru a obține producţii ridicate la grâu, având stabilită structura corectă a biomasei, este de a menține planta verde până la perioada finală de umplere a boabelor,asimilarea cât mai mult posibil a luminii incidente și convertirea acesteia pentru a obține producţii ridicate.

Nutriţia plantei şi menţinerea frunzei standard verde

Azotul, potasiul și magneziul au o importanță deosebită în menținerea unui biomase de frunze verzi. Clorofila este o proteină bogată în azot și magneziu, care conferă plantei culoarea verde și este esențială pentru o fotosinteză eficientă. Relația dintre conținutul de clorofilă din frunze și azot este bine dovedită, cu mai multă clorofilă ca procent în frunză doza de azot  crește.

Magneziul este componenta centrală a clorofilei legată de patru molecule de azot. De asemenea, nivelul magneziului este important pentru menținerea biomasei verzi.

Pe lângă dimensiunea biomasei, este de asemenea important să se asigure că structura și arhitectura sunt menținute în continuare îmbunătățind eficiența culturii pentru a capta lumina și a o transforma în producţie.

Potasiul joacă un rol foarte important în menținerea rezistenței plantei la seceta, precum și a absortiei nutrienților în plantă.