Aplicarea îngrășămintelor


Îngrășămintele uscate aplicate sunt de obicei încorporate înainte de plantare și apoi completate prin îmrăștiere peste cultură. Ratele nutritive mai mari sunt de obicei necesare cu programe de îngrășăminte uscate aplicate pentru a acoperi deficiențele, pierderile și imobilizarea la nivelul solului.

Fertigarea, prin furnizarea de nutrienți prin sistemul de irigații, furnizează îngrășăminte direct în zona rădăcinii active cu o eficiență maximă a nutrienților. Sistemele de picurare oferă o zonă limitată de umiditate, unde rădăcinile pot să prospere. De asemenea, asigură o uniformitate mai bună a aplicării pentru fiecare plantă și permite aplicarea corectă a nutrientului la momentul potrivit și la cantitatea potrivită pentru o absorbție optimă. În cadrul unui sistem de fertigare, este important să se mențină proporțiile corecte de nutrienți pentru a se asigura că nevoile plantelor sunt satisfăcute în mod corespunzător pe toată perioada de producție.

Aplicarea foliară a nutrienților este folosită pentru a răspunde unei necesități nutriționale imediate sau în condițiile în care solul limitează disponibilitatea nutrienților specifici.