Îmbunătățirea și fermitatea fructelor de pepene


Majoritatea consumatorilor de pepeni caută un fruct cu miez ferm. Fermitatea pepenului este, prin urmare, cheia.

Nutriția și fermitatea fructelor de pepene

Calciu

O cantitate mare de calciu este preluată în timpul creșterii timpurii a plantelor. Acest lucru încurajează producerea viguroasă a frunzelor. O proporție relativ mică din acesta - 15% - se găsește în fructe, aceste niveluri ale nutrienților sunt esențiale pentru menținerea fermității bune a fructelor.

Lipsa fermității fructului de pepene poate fi rezultatul unei alimentări slabe de calciu. Nivelurile ridicate de calciu îngroașă pereții celulari și întărește fructele. Cu toate acestea, calciul trebuie să fie echilibrat cu cantități adecvate de bor pentru a preveni fisurarea. Încercările confirmă faptul că nitratul de calciu este deosebit de eficient pentru a asigura o bună calitate a fructelor.

Magneziu

Totuși, absorbția de magneziu poate fi redusă de un exces de alți cationi (potasiu, amoniu și calciu), deci este important să se mențină un echilibru corect pentru a evita compromiterea absorbției. Un dezechilibru al cationilor va reduce fermitatea coajei. Magneziu - în echilibru cu potasiu și calciu - asigură o fermitate bună a pulpei.