Îmbunătățirea duratei de viață a pepenilor


Pepeni sunt cel mai bine ambalați în câmp pentru a minimiza lovirile în timpul transportului. Ei nu ar trebui să fie niciodată stivuiți in partea din capetele lor. Capătul din partea inflorescenței, este slab și poate fi zdrobit.

Pepenii sunt, de asemenea, susceptibili la deteriorare in contact cu răcirea, astfel încât temperaturile de depozitare trebuie atent monitorizate, pentru a îmbunătăți termenul de valabilitate.

Nutriția și durata de viață a pepenului

Azot

Prea mult azot în etapele târzii de creștere poate strica calitatea fructelor prin creșterea nivelului de striații pe coajă și prin apariția putregaiului de fructe (Figura 12). Astfel, este important să se utilizeze dozle și momentul de aplicare în funcție de analizele locale, care iau în considerare nevoia de randament ridicat, dar și fructe de bună calitate.

Calciu

Alimentația slabă a pepenului cu calciu are ca rezultat o gamă largă de probleme legate de calitatea fructelor. Primele semne ale nutriției slabe cu calciului se pot observa în timpul depozitării sau transportului. Se poate observa la semințele din fructe și în unele cazuri, germinarea semințelor.

Bor

Borul este important în îmbunătățirea mobilității calciului. Împreină cu calciu, are un rol esențial în menținerea integrității coajei de fructe.