Gestionarea parametrului TSS din pepene


Cu cât este mai dulce pepenele, cu atât este mai bună calitatea finală. Dulceața este evaluată prin conținutul total de solide solubile(TSS). Aceasta poate fi măsurată cu refractometrele manuale.

Conținutul total de solide solubile (TSS) din pepene este exprimat în grde Brix. Este echivalent cu procentul dintr-o soluție de zaharuri de referință. TSS este compus în principal din zaharuri (fructoză). Valorile minime ale zahărului în fructele de pepene galben trebuie să fie de 8%. Pepenii cu un conținut de zahăr de 10-12% au, așa cum este definit de standardele de clasificare din SUA, o calitate "foarte bună" a alimentației. Ei vor putea fi transportați, de asemenea, mult mai bine. Cei cu zahăr de 12-14% sunt mai potriviți pentru o anumită piață locală. Orice pepene cu un conținut de zahăr de peste 15% este supra-copt.

Nutriția culturi și parametrul TSS la pepene

Azot

Cantitatea corectă de aprovizionare cu azot este importantă pentru stimularea creșterii frunzelor și a sintezei zahărului, îmbunătățind calitatea fructelor. Forma de azot este deosebit de importantă și este esențial să se mențină un echilibru bun între formele de amoniu și nitrat pentru a menține o creștere rapidă și o bună productivitate a culturilor. Încercările confirmă reduceri semnificative ale absorbției de azot prin frunze și pierderi de randament datorate utilizării îngrășămintelor azotoase cu o proporție prea mare de amoniu comparativ cu nitrații. Calitatea culturilor se deteriorează de asemenea.

Fosfor

Consumul de fosfor pe tot parcursul sezonului contribuie la asigurarea producției de fructe de înaltă calitate cu conținut ridicat de zahăr.

Potasiu

Potasiul are un rol important în asigurarea fructelor și o calitate superioară. Acesta joacă un rol-cheie în transportul zaharurilor către fructe. Potasiul este, de asemenea, foarte important pentru asigurarea unei acumulări maxime de zahăr în fructe.

Magneziu

Absorbția de magneziu poate fi redusă de un exces de alți cationi (deci este important să se mențină un echilibru corect pentru a se evita compromiterea absorbției.) Un dezechilibru al cationilor va reduce conținutul de zahăr și fermitatea coajei.