Cerințe de piață pentru pepene


Pepenii trebuie să aibă coaja curată și să nu aibă murdărie sau pete importante, cum ar fi zonele maronii sau albe. Ele nu ar trebui să aibă spărturi sau crăpături, iar coaja trebuie să aibă un luciu curat. Clasa superioară, pepenii americani nr.1 trebuie, de asemenea, să fie liberi de anthracnoză, degradare, soare și de daune cauzate de alte boli, grindină, cicatrici, insecte, inimă goală, inimă albă sau răni mecanice.

Fructul matur va avea un sunet distinct atunci când este lovit - transformându-se într-un sunet moale, gol atunci când este matur - în comparație cu un inel metalic în fazele anterioare de dezvoltare. Cu cât este mai dulce pepenele, cu atât calitatea pepenelui este mai bună. Dulceata este evaluata ca continut total solubil in solide (TSS). Acest lucru este de obicei măsurat prin refractometrie manuală. Valorile minime ale zahărului trebuie să fie de 8%.

Pepenii verzi

Culturile pentru piețele îndepărtate sunt de obicei recoltate atunci când sunt mature, dar înainte de a fi pe deplin coapte. Dacă sunt recoltați imaturi pepenii, nu vor atinge dulceața dorită.

Pepenele trebuie să fie recoltat înainte ca viile să se usuce. Tendriile aproape de fructe se înrăutățesc și se rumenesc, iar pata de pe burtă a pepenelui se va schimba de la alb la galben deschis. Pepenele trebuie să fie tăiat din viță.

Pepenele Galben

Pepenele Galben este recoltat, în general, atunci când atinge o notă sau o dimensiune dorită și se află în stadiul copt, însă nu matur. Cu toate că pepenele variază în culoarea lor, un verde profund indică maturitatea fiziologică și un bronz de culoare galbenă indică maturitatea completă. Este important ca pulpa să fie completă . Orice pepene galben cu centuri goale va avea ca rezultat înmulțirea semințelor în timpul transportului, ceea ce duce la vânătăi pe coajă. Mai frecvent, pepenele galben este recoltat la trei sferturi de alunecare, când doar un sfert din tulpină aderă și se rupe, mai degrabă decât se eliberează. Recoltarea înainte de aceasta reduce în mod semnificativ conținutul de zahăr, deoarece jumătate din conținutul final de zahăr este acumulat în următoarea săptămână.