Managementul solului


Pepeni pot fi cultivați într-o gamă largă de soluri. Cele mai bune culturi de înaltă calitate sunt cultivate pe soluri bine drenate, foarte fertile.

Pepenii au un sistem de rădăcini de mică adâncime și sunt intoleranți la secetă. Astfel, sunt preferate solurile ușor nisipoase și mai texturate. Pe solurile mai grele, pepeni verzi sunt mai predispuși la fisuri.

În solurile slab drenate sau cu pH scăzut, Fusarium spp. și putregaiul de rădăcini poate fi o problemă. Folosirea biloanelor sau a foliei, creșterile sunt mai rapide deoarece incălzirea solului este mai rapidă, influențând dezvoltarea recoltelor ulterioare. Folia v-a oferii, de asemenea, o mai bună drenare.

Este recomandată o rotație largă a culturilor, în special în cazul în care nematozii reprezintă o problemă. În unele zone, se efectuează dezinfecția solului pentru a minimiza daunele provocate de nematozi și bolile din sol. În cazul în care acest lucru este practicat, rotațiile pot fi scurtate.

pH-ul optim este cuprins între 6,0-6,6, dar culturile sunt cultivate în soluri cu un mediu foarte larg de pH-uri. Când pH-ul scade sub 5,5, disponibilitatea magneziului și a molibdenului scade și peste 6,5, zincul, manganul și fierul devin deficitare.

Analiza solului și a plantelor

Analiza solului este utilizată pentru a furniza informații inițiale pentru un program de fertilizare - în special ca o indicație a nevoilor de potasiu și fosfor. De asemenea, este utilizat pentru evaluarea pH-ului solului și a conținutului de materie organică.

Analiza frunzei este importantă pentru monitorizarea continuă a echilibrului dintre elemente și pentru reglarea fină a programului de îngrășăminte care asigură producția de fructe de calitate. Analiza frunzei va confirma, de asemenea, simptomele deficitului vizibil și va dezvălui deficiențe ascunse în care simptomele vizuale nu sunt încă prezente.

Este necesar să se ia în considerare metoda de eșantionare utilizată și timpul de prelevare a probelor la interpretarea datelor. De asemenea, este important să spălați frunzele înainte de a le testa, deoarece praful, spray-urile de îngrășăminte foliare și reziduurile de fungicide pot determina citiri în mod artificial.

Protecția culturilor

Exploatatorii de plante introduc din ce în ce mai multe soiuri care sunt rezistente sau oferă rezistență parțială la o serie de boli, cum ar fi alternaria, putregaiul și căderea plăntuțelor, precum și virusul mozaicat provenit de la afide. Fermeirii pot reduce la minim impactul bolilor utilizând programe de fungicide adecvate. Tehnicile integrate de gestionare a culturilor care păstrează solul și frunzele în condiții uscate vor ajuta la minimizarea focarelor de boli, cum ar fi căderea plăntuțelor și ofilirea.

Rădăcinile atacate de nematozi sunt o problemă serioasă, afectând sistemul radicular și împiedicând absorbția efectivă a nutrienților și a umidității solului. Producătorii trebuie să adopte o rotație normală sau să utilizeze dezinfectarea solului pentru a reduce daunele cauzate de dăunători.

Dăunătorii, care includ musca albă, tripsul, afidele, omizi și puricii, toți provoacă leziunile plantelor de pepene. Insecticidele foliare sau de sol trebuie utilizate odată ce au fost atinse pragurile de dăunare.

Controlul buruienilor este esențial pentru a reduce concurența pentru umiditate și nutrienți. Acest lucru este deosebit de important la stabilirea și la etapa de creștere timpurie. Producătorii folosesc cel mai frecvent tehnicile de îndepărtare a buruienilor înainte de plantare sau semănat. Mai târziu, în sezon, natura târâtoare a plantei tinde să o sufoce și astfel reduce ponderea buruienilor.

Foliile de plastic asigură un control excelent al buruienilor asupra rândului plantat - buruienile apărute ulterior pot fi distruse folosind erbicide omologate. În cazul în care nu se utilizează folie de mulci, trebuie să se aibă grijă când se utilizează erbicide adecvate post-emergente, deoarece plantele tinere sunt vulnerabile la erbicide.

Prașila mecanică pentru a îndepărta buruienile între rânduri trebuie să fie superficială, pentru a nu disloca sistemul radicular superficial al culturii de pepene.