Soiuri de pepeni


Există două tipuri principale de pepeni în cadrul familiei curcubitacee, dar sute de soiuri si hibrizi diferite, cu o gamă largă de culori, forme, dimensiuni și gusturi. Cucumis Melo - pepene galben, - este unul dintre ele, denumit în mod obișnuit grupul de pepene galben. Citrullus lanatus este celălalt, reprezentat de pepenii verzi.

Tipuri de pepene galben

În general, pepenele galben are o pastă mai dulce și mai compactă decât pepenii verzi. Semințele sunt ținute într-un ”sac discret”, care este ușor de îndepărtat înainte de consum.

Pepenii galbeni (var. cantaloupensis) au fructe grosiere adânci, cu o crustă tare, zbârcită, miez aromat puternic până la moderat și culoarea este portocaliu sau verde.

Muskelonii (var. Reticulatus) sunt pepeni aromatici cu coajă, cu sau fără semințe. Ei sunt numiți, de asemenea, pepeni tari sau pepeni galbeni de (SUA).

Pepeni persieni (de asemenea, var. Reticulatus) sunt mai mari și se coc mai târziu decât muskelonii.

Tipurile inodore (pepeni de iarnă) includ soiurile Casaba, Crenshaws și Honeydews. Fructele sunt mari, maturate târziu și trebuie să fie tăiata codița din vrej la recoltare, deoarece aceasta nu alunecă din tulpină atunci când ajunge la maturitate. Ei pot fi păstrați peste o lună în depozit.

Toate aceste tipuri de pepeni sunt din aceeiași specie și pot fi multiplicați cu ușurință, astfel încât această clasificare nu este întotdeauna relevantă și diferă în funcție de surse.

Pepenii verzi

Pepenii verzi variază în funcție de mărime și formă, de la rotund la alungit. Culorile sunt în general verde deschis până la verde închis, cu sau fără dungi. Pulpa este mai puțin dulce și mai puțin densă decât la pepenele galben și, de obicei, roșu închis sau galben. Fructele sunt adesea mai mari decât la pepenele galben. Tipurile alungite cu dungi întunecate pe un fond deschis sunt adesea numite tipuri de Jubilee (pepenoaice).

Cei cu o crustă verde deschisă - dar cu o greutate similară de 10 - 15 kilograme - sunt Charleston Grays. Pepenii rotunzi, mai mici, cu o crustă dungată, sunt denumiți în mod obișnuit Crimson Sweet. Cei cu o formă perfecta rotundă sunt tipurile Royal Sweet sau Mirage.