Managementul apei


Pepenii necesită o cantitate constantă de apă în timpul sezonului de creștere. Cele mai grave reduceri ale producției de pepeni sunt rezultatul lipsei de umiditate în timpul înfloririi și creșterii fructelor. Acest lucru poate duce la modul defectuos de recoltare al fructuluii. În general, țările producătoare de pepene galben sunt practicate irigații pe scară largă, prin aspersiune și prin irigare cu picurare.

Irigarea prin picurare asigură o utilizare mai bună a apei și reduce riscurile de îmbolnăvire, cum ar fi putrezirea fructelor, precum și asigurarea unei mai bune gestionări a intervalelor de recoltare. De asemenea, permite o aplicare mai precisă a nutrienților, reducerea solicitărilor de creștere a plantelor și minimizare a buruienilor.

Calitatea apei este importantă. Apa aplicată prin irigații aeriene cu o conductivitate electrică (EC) de 1300-1400 us/cm ar putea provoca arsuri ale frunzelor. Acest lucru este o problemă mai redusă cu irigarea cu furtune prin picurare și pot fi utilizate ape cu o EC de până la 2000 us/cm.

Pe măsură ce salinitatea crește, eficiența absorbției nutrienților scade - în special de azot și calciu.

La pepenele galben, cantitatea de apă trebuie redusă ușor la înflorire. Apoi, în timpul umplerii fructelor, cantitățile de irigare sunt crescute.

Odată ce pepenele sa format corect, este important să creșteți irigarea la niveluri care să încurajeze creșterea fructelor chiar până la maturitate, când irigarea trebuie din nou redusă pentru a asigura TSS (Total Soluble Solid) conținutul rămâne ridicat. Prevenirea putreziri (BER) devine o problemă în cazul în care aprovizionarea cu apă în timpul perioadei de creștere rapidă este scăzută sau intermitentă, ducând la scăderea absorbției de calciu și distribuția slabă a fructelor pe vrej.