Reduceți crăparea fructelor de pepene


Pentru a evita crăparea fructelor de pepene, cultivatorii pot alege mai multe soiuri de pepeni toleranți și pot să le crească pe soluri în care scurgerea nu este o problemă și în cazul în care alimentarea cu apă poate fi gestionată corespunzător.

Nutriția culturi și crăparea fructelor de pepene

Potasiu

Cantitatea mare de potasiu este critică pentru minimizarea crăpării prin îngroșarea cojii. Este deosebit de important pentru calitatea fructelor și reducerea riscurilor de fisurare a pepenilor și a daunelor în timpul transportului.

Bor

În cazul în care aportul de bor nu este limitat, coaja este mai elastică, reducând astfel riscul de crăoare și îmbunătățind păstrarea. Lipsa de bor sau insuficiența conduce la un gol al fructelor in mijloc și este de asemenea, cauza obișnuită a fisurilor interne. Este mai frecventă în pepenii care au o formă mai lungă și subțire (pepenoiace).

Calciu

O cantitate mare de calciu este preluată în timpul creșterii timpurii a plantelor. În timp ce doar o mică parte din acest - 15% - se găsește în fructe, aceste niveluri scăzute ale elementului sunt esențiale pentru menținerea fermității fructelor. Calciul trebuie să fie echilibrat cu cantități adecvate de bor pentru a preveni fisurarea. Nivelurile ridicate de calciu îngroașă pereții celulari și întărește fructele. Cu toate acestea, calciul trebuie să fie aplicat în cantități adecvate de bor pentru a preveni fisurarea.