Depozitarea îngrășămintelor


Bunele practici de păstrare și păstrare in casa sunt întotdeauna importante pentru a vă asigura un loc de muncă sigur. Dacă este posibil, îngrășămintele trebuie depozitate într-un loc închis și securizat, pentru a proteja produsul de vreme (soare, ploaie etc.) și pentru a reduce riscul de furt. Condițiile ideale de depozitare sunt:

 • Clădire închisă capabilă să protejeze produsul de vreme și, în special, de lumina directă a soarelui.
 • Curățați mediul, fără praf / murdărie.
 • Temperatură între 5 și 30˚C (unele tipuri de îngrășăminte sunt sensibile la temperaturi ridicate).
 • Protejați îngrășământul împotriva umidității, care poate provoca bulgări și praf, influențând capacitățile de împrăștiere.
 • Echipat cu rafturi pentru palete pentru a evita nevoia de stivuire dublă.
 • Bună gestionare a stocurilor, de ex. realizat pe o bază primul intrat, primul iesit.

Depozitare internă

 1. Depozitul ar trebui să fie de preferință depozit unic, construit din material necombustibil (de exemplu, beton, cărămidă, oțel).
 2. Toate clădirile ar trebui să dispună de prevederi adecvate pentru ventilație pentru a ajuta la disiparea căldurii și evacuarea gazelor arse într-un incendiu sau descompunere.
 3. Podelele trebuie să aibă o suprafață plană, uscată și uniformă, fără gropi.
 4. Limitați înălțimea stivei de îngrășăminte. Stivele înalte de îngrășământ în saci pot fi instabile și se pot prăbuși.
 5. Limitați mărimea stivei de saci de îngrășământ în conformitate cu reglementările naționale, dacă există. (300 tone pentru azotat de amoniu simplu (> 28% N)).
 6. compatibility matrix trans
 7. Depozitați la cel puțin 1 metru distanță de streașină și grinzi și, în cazul îngrășămintelor ambalate, de asemenea de pereți.
 8. Dacă stivuiți pe paleți, acestia trebuie să fie așezati pe o suprafață solidă. drenată. Dacă plasați paleții unul peste celălalt, asigurați-vă că aveți o bază fermă.
 9. Nu depozitați în vrac materiale care sunt incompatibile unul lângă cealalt, de ex. uree în apropierea îngrășămintelor pe bază de azotat de amoniu; păstrați-le bine separate. Nu amestecați niciodată îngrășăminte fără a împărți stocul în comerț. Mențineți bine separat oxidul de calciu și alte îngrășăminte. (A se vedea matricea de compatibilitate și proprietățile fizice ale îngrășămintelor).
 10. Într-un depozit interior pe o suprafață plană, puteți crește până la trei saci în înălțime.
 11. Țineți îngrășământul departe de orice material inflamabil. Asigurați-vă că aveți o distanță de cel puțin 5 metri între materiale. Cele mai multe îngrășăminte pe bază de azot conțin nitrați care se descompun atunci când sunt încălziți, producând oxizi de azot toxici deja la 150˚C. Unele produse pot dezvolta chiar și oxizi de carbon (CO, CO2) și oxizi de sulf.

Depozitare în exterior

 1. Depozitați-l pe un loc ridicat, bine drenat, uscat și neted.
 2. Folosiți un palet sub saci pentru a preveni contactul direct cu solul și apa (adică în cazul ploii abundente). Utilizați numai paleți nedeteriorati, trebuie să fie fără aschii și cuie.
 3. Gramada nu trebuie să se aplece, dacă se întâmplă, reconstruiți-o imediat.
 4. Pentru a păstra calitatea produsului, așezați un strat de paleti goi pe partea superioară a stivei, înainte de a fi acoperit, pentru a preveni deteriorarea produsului datorită efectelor de căldură (conform recomandărilor producătorului / furnizorului).
 5. În cazul în care rafturile de paleti nu sunt disponibili, anumite combinații de paleți pot fi dublu stivuite.
 6. Stivele trebuie să fie acoperite cu folie pentru a preveni murdărirea pungilor, iar foile trebuie să fie fixate pe stratul inferior al stivei, pentru a preveni deteriorarea, care poate fi cauzată de lovire și frecare.
 7. Exersați cu mare atenție la stivuirea și destivuirea paletilor, de preferință să se efectueze în condiții meteorologice bune.
 8. Verificați stabilitatea stivei înainte de a descoperi. Folia pot deveni acoperite cu alge. Acest lucru este alunecos și potențial periculos.
 9. În condiții de vreme rece, stivele de paleti pot fi acoperiti cu gheață. Acest lucru este frecvent greu și ascuțit. Scăderea blocurilor de gheață este extrem de periculoasă. Gheața este alunecoasă și potențial periculoasă.
 10. Toate îngrășămintele depozitate în exterior trebuie să fie protejate de elemente prin acoperirea cu prelata. Ancorați bine folia în jurul produsului. Îmbinarea trebuie să se suprapună cu cel puțin 30 cm. Păstrați terenul și căile de acces fără scurgeri de îngrășăminte.
 11. Pentru depozitarea în exterior, puneți paleți pe partea de sus a îngrășământului acoperit pentru a vă proteja împotriva pagubelor provocate de păsări la prelată și saci.

Pentru stabilitate și siguranță, sacii mari trebuie păstrati sub forma unei piramide. Înălțimea gramezii de paleți nu trebuie să depășească înălțimea de 3 paleți în funcție de produs, stabilitatea paletului și echipamentul de manipulare.


NICIODATĂ nu înfășurați frânghiile de frână în jurul mâinilor sau degetelor. Suprafața unei foi este mare și o rafală de vânt este ușor capabilă să ridice o persoană de pe sol sau să rănească grav mâinile și degetele. Utilizați mănuși atunci când infoliați.


Depozitarea îngrășămintelor în silozuri

Rețineți că unele îngrășăminte precum Suprasalpeter N27 și Axan (și Uree) sunt sensibile la temperaturi ridicate și nu trebuie depozitate în silozuri expuse la soare. Asigurați-vă că silozul este foarte bine inchis în timpul depozitării. Tuburile de amortizare, umplere și aerisire trebuie să fie etanșate corespunzător pentru a preveni ventilarea.

Îngrășământul pentru depozitarea silozului este livrat de un tanc brut. La injectare, presiunea nu trebuie să depășească 0,15 MPa = 1,5 kgf / cm2. Acest lucru pentru a evita deteriorarea cerealelor, creând astfel praf. Pentru o manipulare ușoară, asigurați-vă că tubul de insuflare are o îndoire netedă cu o rază mare de curbură, fără grade interne mici sau muchii ascuțite.

Depozitarea îngrășămintelor lichide

Cerința de depozitare depinde de numărul de grade necesare în orice moment, de topografia și logistica fermei. Starea rezervoarelor de stocare a îngrășămintelor lichide:

 • Bazele bazinelor trebuie să fie din beton plat pe o bază tare.
 • Toate locațiile trebuie să fie la mai mult de 10 m de un curs de apă (AIC).
 • Creați un plan de urgență în caz de scurgere.