Tehnologia Yara


Sistemul de acoperire

Acoperirea este importantă pentru păstrarea calității îngrășămintelor prin protejarea acestora împotriva absorbției umidității și a deteriorării fizice în timpul manipulării. Yara Technology Center a dezvoltat acoperiri eficiente pentru diferitele clase, în mod substanțial:

  • Reducerea absorbției de apă când este expus la aer umed
  • Reducerea tendinței de coagulare
  • Reducerea formării prafului

În plus, o acoperire pigmentată este adesea utilizată pentru a da o anumită culoare produsului. Agenții de acoperire utilizați pentru îmbunătățirea calității îngrășămintelor sunt inofensive pentru plante, sol sau ființe umane.

Agenți anti-aglomerare

Îngrășămintele și produsele ce conțin săruri tind în general să se aglomereze în timpul transportului și depozitării. Pentru a preveni aglomerarea, îngrășămintele sunt tratate cu diferiți agenți care includ în mod normal un compus activ de suprafață și o pulbere inertă fină. Compusul activ de suprafață controlează formarea cristalelor astfel încât punțile puternice nu se formează, pulberea reduce suprafața de contact a suprafeței.

Prevenirea formării prafului

Cantitatea de praf eliberată din îngrășăminte depinde de mai multe proprietăți fizice cum ar fi rezistența și forma granulelor, modurile de manevrare și sistemul de acoperire aplicat.

Prevenirea schimbărilor de temperatură

În condiții normale, toate îngrășămintele pe bază de azotat de amoniu sunt materiale stabile. Când sunt depozitate în lumina directă a soarelui pot apărea fluctuații de temperatură. Acest lucru va face ca îngrășămintele să se umfle și să se descompună fizic.

Preventing ThermocyclingDegradarea este mai mare dacă produsul este stabilizat necorespunzător ș/sau are un conținut ridicat de apă.

Azotatul de amoniu este sub diferite forme cristaline stabile; Schimbarea de la unul la altul este însoțită de schimbări de volum. Tranziția la 32°C are ca rezultat modificări ale densității și poate provoca deteriorarea produsului dacă produsul este încălzit sau răcit în timp ce trece de la o temperatură la alta.

AN 33.5 și alte produse cu conținut ridicat de azotat de amoniu conțin stabilizatori care minimizează termociclul.

Cu toate acestea, pe perioade lungi de depozitare, aceste produse se pot degrada dacă condițiile termociclice sunt favorabile.

Monitorizați întotdeauna condițiile climatice, în special în cazul în care produsele sunt depozitate în vrac.

Prevenirea Condensului

Aerul poate elibera aproximativ 10-15 grame de apă/m3 pe noapte într-un climat cald și umed. Aceasta înseamnă aproximativ 90 l/zi sau 1 260 l timp de două săptămâni într-un depozit mic de 1000 Mt (30x20x10).

Este important să eliminați apa în afară. În cazul proiectelor noi, izolația acoperișului este utilizată pentru a reduce variațiile de temperatură. Împachetați întotdeauna produsul corespunzător.