Roșiile de seră


În timp ce majoritatea culturilor de roșii sunt cultivate pe câmp, producția de tuneluri de sticlă sau de plastic este din ce în ce mai importantă pentru furnizarea de fructe proaspete. Spre deosebire de culturile de câmp de sezon mai scurt, o cultură de tomate de sere poate fi menținută timp de până la 11 luni. Acestea sunt, în general, recoltate verde și coapte în timpul transportului și pe raftul supermarketului. Vinetele maturate din sticlă tind să aibă o durată de depozitare mai lungă, o aromă mai bună și o valoare de piață mai mare decât cele cultivate în sol în aer liber.
Plantele sunt instruite - în mod normal, până la un singur fir - cu scuturători îndepărtați pentru a menține o singură tulpină. Odată ce au fost recoltate primele grupuri, cultura poate fi coborâtă progresiv pentru a menține cultura la un loc ușor de parcurs. Fructele sau grupurile de flori sunt trimise la o lungime, număr și greutate acceptabilă pentru piață.

Niveluri ridicate (600 până la 1000 ppm) de dioxid de carbon sunt menținute în atmosfera de seră pentru a crește fotosinteza, viteza de creștere și randamentul culturilor. O astfel de practică este adesea utilizată în regiunile cu randament scăzut și în cadrul sistemelor de producție mai intense. Cele mai intensive culturi de seră sunt acum cultivate în substraturi - de ex. Rocă sau perlit, deși roșiile cultivate în sol sunt încă comune în tuneluri. Fertigarea asigură o nutriție precisă eliminând mulți dintre factorii de sol, care sunt dificil de controlat în alte metode de producție.
Producția de sticlă necesită volume mari de apă, iar producătorii trebuie să ia în considerare substanțele suspendate și dizolvate atunci când planifică programe nutriționale. Anumiți nutrienți sau compuși găsiți în apa de irigare pot afecta în mod negativ creșterea plantelor, iar nivelurile trebuie luate în considerare (Tabelul 6). Altele, de ex. Calciu și magneziu pot ajuta la satisfacerea unei proporții de necesități de îngrășăminte.