Creșterea randamentului de tomate


O nutriție echilibrată a culturilor în întreaga dezvoltare a rădăcinilor, creștere timpurie, înflorire și fructare este esențială pentru obținerea unor randamente mari de tomate comercializabile. Randamentele de câmp sunt obținute pe soluri deshidratate, unde apa nu este limitată.
Cultivarea culturilor este, de asemenea, esențială pentru creșterea producției de roșii.

Cultivarea nutriției și a randamentului de tomate

Azot

Azotul este unul dintre cele mai importante substanțe nutritive necesare creșterii optime a culturilor și a randamentelor ridicate ale culturilor de roșii. Culturile de tomate elimină în jur de 2,2-2,4 kg pentru fiecare tonă de fructe produse, de aceea sunt necesare rate ridicate de 250 kg / ha sau mai mari pentru o medie de 100 t / ha pentru culturile de câmp. Cu toate acestea, prea multă cantitate de azot poate diminua randamentul tomatelor, deci este important să confirmați ratele după studiile locale.

Forma corectă este critică, amoniacul poate restrânge creșterea și poate afecta negativ calitatea globală.

Fosfor

Fosforul este important pentru dezvoltarea timpurie și dezvoltarea radiculară a răsadurilor de stabilire. Este, de asemenea, esențială în stadiul de stabilire a fructelor. În solurile cu fosfor redus disponibil, fosfatul de îngrășăminte crește randamentul fructelor de tomate și maturizarea, reducând numărul de fructe respinse la recoltare.

Potasiu

Tomatele au o cerință de potasiu relativ ridicată, de obicei utilizându-se peste 300 kg / ha de potasiu. Nivelurile ridicate de potasiu asigură un randament ridicat al roșiilor. Echilibrul față de alți nutrienți, cum ar fi calciu și magneziu, este, de asemenea, important.

Calciu

Calciul este necesar în tomate pentru creșterea creasta, dezvoltarea rădăcinii și randamentul. Disponibilitatea la mijlocul sezonului este esențială pentru randamentul ridicat al culturilor de roșii. De asemenea, furnizarea continuă pe tot parcursul sezonului este importantă, echilibrată pe bază de potasiu și magneziu.

Sulf

Sulful este important pentru randamentul global al roșiilor. Aplicarea sulfului este necesară pe tot parcursul sezonului. Solurile au deseori deficiente de sulf: Aplicațiile foliare pot fi mai eficiente decât îngrășămintele aplicate pe sol.

Micronutrienti

Indisponibilitatea oricăror micronutrienți va limita randamentul tomatelor. Este important, totuși, să vă asigurați că manganul și borul nu sunt prezente în exces, deoarece acest lucru poate duce la toxicitate și la o creștere limitată. Cel mai important micronutrient este borul, care, dacă este în cantitate mică, va avea ca rezultat fructe cu zone de corky pe umeri și în cazuri severe de deficiențe poate restricționa formarea fructelor.


Alte practici de gestionare a culturilor care influențează randamentul tomatelor

  • Densitatea plantelor și spațiul sunt esențiale pentru a asigura culturile să utilizeze cât mai bine condițiile de mediu, în special cele de lumină, astfel încât potențialul de randament al tomatelor să fie atins.
  • Menținerea pH-ului optim al solului asigură disponibilitatea nutrienților. Utilizarea erbicidelor sau cultivarea va elimina orice concurență a buruienilor.
  • Temperatura și intensitatea luminii sunt esențiale la înflorire pentru a asigura formarea neîntreruptă a florilor, polenizarea, fertilizarea și setul de fructe.
  • Stresul la temperaturi înalte poate duce la abscisarea buzelor înainte de înflorire. Aceleași condiții la înflorire vor duce la dezvoltarea anormală a florilor și la deces.
  • Cultivatorii pot minimiza efectele competitive ale dezvoltării vegetative excesive prin tăierea frunzelor - cel mai frecvent prin eliminarea frunzelor inferioare pentru a permite o mai mare luminozitate pentru a ajunge la fructele de maturare. Acest lucru asigură o mișcare mai bună a aerului în jurul tijei inferioare, reducând impactul bolii stem. Este important să se evite tăierea excesivă a frunzelor în medii luminoase, deoarece culturile pot fi expuse riscului de apariție a soarelui.
  • Îmbogățirea dioxidului de carbon în corpurile de seră mărește greutatea individuală a fructelor și randamentul total al roșiilor. Acest lucru este valabil mai ales în serele cu ventilație limitată.
  • Controlul salinității prin practici bune de leșiere în mediul rădăcină și managementul aprovizionării cu apă va maximiza creșterea și va asigura o bună disponibilitate a nutrienților.