Influențarea durității și duratei de viață a tomatei


Primele roșii proaspete sunt mai puțin predispuse la deteriorări și au o durată mai mare de conservare. Nivelele mai ridicate de calciu din peretele celular vor îmbunătăți fermitatea fructelor și, ca urmare, caracteristicile de transport și depozitare. Atunci când se utilizează pentru conservare, fructele de tomate trebuie să aibă un perete gros și ferm, astfel încât să își păstreze forma atunci când sunt fierte. Pedunculul trebuie, de asemenea, să fie ușor de îndepărtat de pe fructe.

Fermitatea scade în timpul maturării fructelor. Utilizarea calciului va ajuta la minimizarea defalcării pectinelor prin menținerea matricei pectice împreună, menținând puterea peretelui celular. Fermitatea tomatelor este evaluată prin teste de presiune sau prin forfecare prin presare. Roșiile cu o valoare Durofel de peste 75 sunt descrise ca ferme, 60 - 70 sunt moi și <60 limp.

Cultivarea nutriției și fermitatea și durata de viață a tomatei

Azot

Calitatea și durata de conservare a roșiilor suferă ca urmare a folosirii unor forme excesive de azot din amoniu. Fructul este mai ferm și mai comercial, unde se utilizează forme de nitrați (azotat de calciu, azotat de potasiu).

Calciu

Calciu este necesar pentru a menține o bună structură și calitate a fructelor. Furnizările adecvate îmbunătățesc fermitatea roșiilor.

Bor

Borul are o influență pozitivă asupra nivelului de crăpare și a termenului de valabilitate a fructelor de roșii. Orice fisuri de pe umărul de fructe mărește pierderea apei și susceptibilitatea la atacul patogen.