Protecția culturilor


Exploatatorii de plante introduc din ce în ce mai multe soiuri care sunt rezistente sau oferă rezistență parțială la o serie de boli cum ar fi Verticillium wilt, Septoria, Fusarium, Alternaria, Stemphylium și virusul mozaicului de tutun, precum și nematozi.

Producătorii pot reduce la minimum impactul bolilor, cum ar fi tulburarea, prin utilizarea programelor adecvate de fungicid.

Tehnicile integrate de gestionare a culturilor, care păstrează frunzișul uscat și lipsesc rouă sau mențin fluxul de aer bun în sere, vor ajuta la minimizarea focarelor de boli cum ar fi Botrytis și Blight.

Sterilizarea solurilor, tratarea cu apă caldă a semințelor și utilizarea adecvată cu bactericide va reduce la minimum cancerul bacterian și spotul bacterian.

Dăunătorii insectelor, cum ar fi musculița, trifoiul și acarianul roșu, sunt mai greu de controlat ca rezultat al rezistenței din ce în ce mai răspândite la pesticide. În mediul închis al serii, insectele prădător și bio-pesticidele sunt instrumente din ce în ce mai utile.

În culturile cultivate cu sol, controlul buruienilor este esențial pentru a reduce concurența pentru umiditate și nutrienți.