Tomato Nutritional Summary


Macronutrienti

Azotul este necesar în stadiile incipiente ale dezvoltării pentru a încuraja dezvoltarea răsadurilor și dezvoltării plantelor. Cerința de vârf este chiar înainte de înflorire. Utilizarea excesivă a azotului poate produce o cultură prea puternică, cu o înflorire slabă și fructe excesiv de mari. Aproximativ 2,2 - 2,4 kg de azot este îndepărtat pentru fiecare tonă de recoltă produsă.

Majoritatea fosforului este necesară la începutul dezvoltării plantei pentru a asigura o bună creștere a rădăcinilor și o înflorire. Culturile necesită 0,2 - 0,4 kg P / t de fructe. Potasiul este necesar în cantități mai mari decât azotul. Recoltarea plantelor este în jur de 2,6-3,6 kg K / t de fructe cu cea mai mare cerere în timpul fructificării. Aplicațiile de bază ale potasiului sunt de obicei urmate de aplicații regulate pe tot parcursul sezonului.

Peste 60% din azot, fosfor și potasiu preluate de plante sunt utilizate de fructe. Calciul este de asemenea necesar în cantități relativ mari la aproximativ 1,7 kg Ca / t. În multe situații, este la fel de important ca și azotul. Nevoile de vârf ale calciului sunt din înflorire, prin dezvoltarea fructelor și până la recoltare. Întrucât doar 5% din calciu se găsește în fructe și 95% în părțile vegetative ale plantei, necesitatea calciului este de asemenea ridicată în timpul creșterii vegetative. Prin urmare, este nevoie de o cantitate constantă de calciu pe tot parcursul sezonului. Numai mici - dar foarte semnificative - cantități de calciu sunt folosite de fructe pentru a asigura o producție de înaltă calitate.

Magneziul, în timp ce este important, este necesar la rate mai mici decât culturile de calciu necesită 0,3-0,6 kg Mg / t - împărțit pe tot parcursul sezonului. Consumul maxim de magneziu este în jurul înfloririi.

Sulful este necesar pe parcursul perioadei de creștere, plantele de tomate având în jur de 0,6 kg S / t de fructe produse. Toate cifrele de absorbție a nutrienților de mai sus sunt date în formă elementară.

Micronutrienti

Deși sunt necesare niveluri mult mai mici de micronutrienți pentru a satisface producția de culturi de tomate și de calitate, echilibrul corect al acestora este esențial.

Borul este unul dintre micronutrienții cheie. Ea are un efect semnificativ asupra caracteristicilor de maturare a fructelor. Este esențial pentru integritatea structurală a plantei și important pentru viabilitatea polenului, dezvoltarea florilor și a fructelor.

Zincul este un alt micronutrient cheie. Este important pentru dezvoltarea și funcția regulatoarelor de creștere (de exemplu auxin) care influențează alungirea internodelor.