Tulburări fizice legate de nutriție


Tomatele trebuie să fie libere de următoarele tulburări. Mărimea acestora variază în funcție de condițiile de creștere și de susceptibilitatea varietală.

  • Blossom End Rot (BER) - un maro / cicatricea negră la capătul de bază sau floare a fructului, care este în mare măsură asociat cu lipsa de nutriție calciu (mai puțin de 0,08% Ca în materia uscată) de multe ori, ca urmare a stresului umiditate, calciu Deficiență, exces de amoniu sau o combinație a celor trei.
  • End Blossom End Rot este locul unde pereții de semințe și roșii devin gri sau negri, dar suprafața fructului nu este afectată. Acest lucru se datorează, în mod normal, deficienței de calciu tranzitorii. Soiurile susceptibile (de exemplu, Spectra și Calypso) sunt de obicei mai rapide și, prin urmare, au nevoie de mai mult calciu într-o perioadă mai scurtă.
  • Curățarea neclară (neuniformă) - zone verzi sau pete de pe fructe, în mod obișnuit închise pe pereții exteriori. Aceste zone ale fructului au concentrații scăzute de acizi organici, materie uscată, solide totale, amidon, zaharuri și compuși azotați. Poate fi confundat cu simptomele vizuale ale virusului mozaic de tomate sau de tutun. Acest lucru este în mod normal asociat cu o nutriție insuficientă de potasiu, deși alți factori cauzali sunt scăderea luminii / temperatură înaltă și deficiența de bor.
  • Spotul de aur (Speck) - pete mici de pe umărul fructului, oferindu-le un aspect plictisitor și scăzând durata lor de conservare. Este cauzată de depunerea de oxalat de calciu sub piele, iar tulburarea este mai gravă în medii cu umiditate ridicată. Creșterea nivelului de clor, de asemenea, crește aurul Spot.
  • Greenback - umeri verzi sau galbene cu tesutul intern alb, ca urmare a unui, sau a unui proces de maturizare anormal perturbat (nu o maturizare intarziata). Expunerea directă la lumina soarelui (în special în sere), excesul de salinitate, precum și lipsa de potasiu pot influența toate această tulburare.
  • Arsurile solare (Solar Injury) - pete care transforma galben sau alb și devin scufundată, perete subțire în aparență, ca urmare a expunerii directe la soare. Echilibrarea, în special a azotului și a potasiului, va asigura o bună acoperire a frunzelor, reducând expunerea la fructe la lumina directă a soarelui.
  • Crăpături (fisuri concentrice sau radiale) - datorită fluctuațiilor extreme în alimentarea cu apă și temperatură. Este mai frecventă pe culturile cultivate în sol și poate fi evitată prin menținerea unei stări consistente a umidității solului.