Analiza frunzei și pețiol, a solului și a apei


Analiza solului

Analiza solului este utilizată pentru a furniza informații inițiale esenţiale pentru un program de îngrășăminte - în special ca o indicație a cerințelor de potasiu și fosfor și pentru a evalua solul mineral N disponibil pentru plante pentru recomandările privind azotul. De asemenea, este utilizat pentru evaluarea pH-ului solului și a conținutului de materie organică. Trebuie efectuat un test de sol înainte de plantare. Examinați pe 30 cm adâncime, luând 10 sau mai multe probe pentru câmpuri de aproximativ 1 ha. Amestecaţi eșantioanele. Pentru câmpuri mai mari, 30 de eșantioane reprezintă minimul necesar.

Analiza apei

În sistemele de fertigare și hidroponice, analiza apei de irigare este esențială pentru verificarea calității apei și pentru reglarea adaosului dvs. de îngrășământ, a pH-ului și a CE în consecință. Apa de irigare trebuie să funcționeze timp de câteva minute înainte ca probele să fie colectate pentru analiză, în sticle curate, din punctul în care apa intră în sistem.

În sistemele hidroponice, colectați eșantioane din mai mulți emițători în linie pentru a monitoriza periodic soluțiile nutritive aplicate. În cazul în care se utilizează apă de irigare reciclată, analizați periodic soluția de scurgere pentru a vă asigura că nu există acumulare de elemente nedorite cum ar fi Na & Cl sau un dezechilibru al substanțelor nutritive din soluție.

Analiza țesuturilor din frunze

Analiza țesuturilor din frunze este importantă pentru a confirma că echilibrul dintre elementele dintr-un program de îngrășăminte adecvat va maximiza producția de fructe. Este o metodă foarte eficientă de monitorizare a conținutului de nutrienți în cultură, în special în cazul cultivării fără sol, permițând reglarea programului de îngrășăminte, după cum este necesar.

Analiza țesuturilor din frunze va confirma, de asemenea, cele mai multe simptome de deficiență vizibile, dezvăluie deficiențe ascunse în care simptomele plantelor vizuale nu sunt încă prezente și prezintă concentrații excesive de nutrienți care pot determina deficiența altor nutrienți - de ex. excesul de K provoacă un dezechilibru de calciu sau magneziu. Se iau pentru analiză frunzele proaspete, întregi care nu conțin praf sau murdărie, urme de boli și dăunători. Practica constă în colectarea unui eșantion aleatoriu de frunze dimineața, înainte ca ziua să se încălzească. Colectați cel puțin 60 de eșantioane, luând cele mai tinere frunze complet dezvoltate sau expandate din același cultivar. Notă: fiecare frunză este formată din cele trei foliole ale acesteia, minus petiolul frunzei (vezi fotografia). În cazul în care suspectați o deficiență sau o problemă, probabil într-o anumită zonă a câmpului, păstrați eșantioanele separat și comparați cu cele ale plantelor mai sănătoase. Tabelele 8 și 9 oferă intervale interpretative de nutrienți pentru frunze dintr-o serie de surse și regiuni diferite.

În acest studiu, fructul a fost împărțit în părți proximale și distale și fiecare dintre ele separat în partea interioară și exterioară a fructelor. Coaja fructelor a fost eliminată și nu a fost testată.

Toate normele nutriționale sunt linii directoare și ar putea varia în funcție de soi, precum și de cercetarea locală. Consultați agronomul local Yara pentru căile de stabilire a deficiențelor.