Creșterea fermității și a duratei de păstrare cu o nutriție corectă cu calciului


În timp ce majoritatea calciului se găsește în frunze, pețiol, colet și rădăcini, cantitatea mică care intră în fruct este critică în ceea ce privește structura fructelor și durata de păstrare. Deși pulpa interioară și părțile distale ale fructului conțin puțin calciu, concentrațiile relativ ridicate găsite în marjele de fructe sunt deosebit de importante în ceea ce privește calitatea fructelor.

Fructele de căpșuni sunt foarte susceptibile la vânătăi și degradarea ulterioară recoltării, iar nivelurile scăzute de calciu agravează problema, reducând durata de pastrare. Studiile arată că calciul mărește fermitatea fructelor și prelungește menținerea calității.

Cu toate acestea, ratele excesive de calciu în detrimentul altor cationi pot reduce fermitatea fructelor și durata de depozitare. Din acest motiv, este important ca aplicările de calciu să fie menținute în echilibru cu ceilalţi cationi, cum ar fi potasiul și magneziul.

Calciu ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de mucegai pe fructe după recoltare. Acest calciu poate fi, de asemenea, aplicat foliar înainte de recoltare. Ca reduce albinismul, menținând colorarea fructelor prin creșterea nivelului de antociani în timpul maturării.