Recoltarea și gestionarea ulterioară recoltării


Conținutul de substanţă uscată al fructului crește în timpul maturării de la 5% în fructele verzi până la 11% în fructele roșii mature ale unor soiuri. Colorarea roșie se datorează producției de antociani care încep să se dezvolte în fructele albe.

Căpșunile proaspete recoltate pentru consumul local, din țara de origine, sunt recoltate atunci când sunt complet roșii. Cele pentru export sunt recoltate atunci când sunt colorate trei sferturi și apoi depozitate la rece. Răcirea rapidă ajută la menținerea calității fructelor timp de până la zece zile în depozit. Concentrațiile ridicate ale dioxidului de carbon din magazia frigorifică, care contribuie la reducerea creșterii fungilor și a descompunerii fructelor, pot, de asemenea, contribui la menținerea calității în depozit.

După recoltare, trebuie să se rărească culturile din câmpul de producție pe brazdă - îndepărtarea selectivă a plantelor mai vechi - cât mai curând posibil. Producătorii vor rupe de obicei cozile de frunze de căpșuni la 2-3 cm deasupra conului de creştere.

Controlul buruienilor prin folosirea erbicidelor reziduale poate ajuta în cazul în care buruienile anuale și perenele sunt o problemă, dar acestea trebuie aplicate înainte de începerea dezvoltării florii sau fructul următor poate fi deformat.

Cultivarea între rânduri poate contribui, de asemenea, la reducerea numărului de lăstari și la asigurarea spațiului necesar pentru dezvoltarea unei culturi cu un randament ridicat.

Folosirea de îngrășăminte - în special potasiu, bor și zinc - ajută la întărirea culturii înainte de iarnă și asigură o bună legare de flori și fructe în primăvara următoare.

Acoperirea culturii complet cu ajutorul unui mulci de paie sau a unei folii protectoare va proteja de asemenea mugurii de flori de daunele provocate de îngheț.

Căpșunile sunt, de asemenea, deosebit de susceptibile la înghețuri târzii în primăvară. Florile deschise sunt rănite la temperaturi sub 2 ° C. Primul semn al acestui fapt este o decolorare a părților de flori. Florile parțial rănite pot produce fructe deformate, în timp ce florile rănite grav vor avorta. Protecția la îngheț limitează aceaste distugeri.