Creşterea numărului de fructe de capşuni


Potasiul are un efect direct asupra numărului de flori și a formării consecvent a fructelor. Nivele ridicate de potasiu - 3,5-4,5 kg K/t de fructe - sunt necesare pentru o creștere puternică a culturilor. În comparație cu alți nutrienți (de exemplu, azot), potasiul este foarte puțin diluat în fructe în timpul maturării, astfel încât consumurile trebuie să fie menținute pe parcursul maturității, pe măsură ce fructul își schimbă culoarea. Consumul de vârf este în perioada dintre formarea fructelor până la sfârșitul recoltării.

Ca o consecință a aprovizionării bune cu K, greutatea și producţia fructelor sunt crescute.

Borul

O bună aprovizionare cu bor este importantă pentru creșterea rădăcinii, germinarea polenului, formarea de semințe și fructe. Borul are, de asemenea, un efect direct asupra integrității membranei, menținând structura peretelui celular.

Cerințele tipice sunt de aproximativ 5 g/t de fructe. Absorbția crește pe parcursul înfloririi și duce la o bună acumulare în fruct. Cerința de B variază între soiuri, iar acest lucru trebuie luat în considerare la elaborarea programelor de nutriţie. Testele arată un beneficiu clar din partea borului în ceea ce privește formarea fructelor, numărul de fructe și greutatea fructelor, ceea ce duce la randamente îmbunătățite. Acest lucru se datorează în parte influenței borului asupra formării polenului ducând la o mai bună polenizare.

Zincul

Aplicărle de zinc pot crește numărul fructelor pe plantă, ceea ce duce la randamente mai mari. Dar prea mult zinc duce la deformarea fructelor.

Zincul se găsește în cantități relativ mari în flori și fructe în comparație cu alte micronutrienți. Peste 30% din totalul zincului este conținut în fruct, iar 2,5 g/t este preluat de către plante pentru a produce o tonă de fructe.

Deficitul de Zn apare de obicei la un conținut de sub 10-20 ppm Zn în frunze. Prea mult zinc - la concentrații în frunze de peste 50 ppm - determină toxicitate. Problemele de deficiență sunt mai grave în solurile cu pH ridicat (pH> 7,0) și sunt exacerbate în solurile puternic sau recent amendate calcaros.

Când zincul este insuficient, aplicarea foliară a zincului poate contribui la creșterea producţiei.

Găsiți mai multe sfaturi cu privire problemele de nutriție de căpșuni

Găsiți mai multe sfaturi cu privire problemele de nutriție de căpșuni

Găsiți sfaturi Yara cu privire la fiecare problemă pentru cultura de căpşuni