Creșterea calității grâului


Gradul de calitate a grâului va depinde de specificațiile cerute de utilizatorul final, de exemplu,hrană pentru animale sau măcinare pentru făină de pâine,biscuiti,produse de patiserie,etc. Principalele trăsături care trebuie luate în considerare sunt proteina,greutatea hectolitrica, numărul de cădere Hagberg (HFN) și conținutul de amidon.

Programele de nutriție la plante au un impact asupra calității cerealelor recoltate și ar trebui planificate în funcție de parametrii de calitate vizați. Pentru a obține cea mai mare valoare pentru cereale, cultivatorul trebuie adesea să îndeplinească o combinație de specificații.

Nutriția culturilor și calitatea grâului

Macronutrienți pentru calitatea grâului 

Azotul și potasiul sunt cei mai influenti dintre macronutrienții la calitatea boabelor. Azotul este important pentru conținutul de proteina sau amidon, în timp ce potasiul menține structura culturilor pentru a preveni ofilirea care reduce numărul de cădere Hagberg și greutatea hectolitrica.

Micronutrientii folositi pentru calitatea graului

Substanțele nutritive secundare sulf și magneziu influențează proteina la cereale  respectiv greutatea hectolitrica, în timp ce zincul ca micronutrient  ajută  metabolizarea azotului, îmbunătătind  concentrațiile de proteine din cereale.

Găsiți recomandări Yara pentru fiecare problemă de calitate a grâului