Creșterea dimensiunii boabelor de struguri pentru vin


În timp ce strugurii mai mici pot produce un vin de calitate mai intens aromat, cultivatorul trebuie să echilibreze acest lucru cu necesitatea unei producţii ridicate de la boabele de dimensiuni mari pe vițe. Prin urmare, producătorul trebuie să caute un compromis acceptabil între producţia ridicată a strugurilor de vinificație și calitatea înaltă care să răspundă aspirațiilor sale și ale vinăriilor alese de el.

Un program de fertilizare echilibrat este, de asemenea, important pentru creșterea mărimii boabelor de struguri de vin.

Nutriţia culturii și mărimea boabelor de struguri

Azot

Azotul și, într-o măsură mai mică, potasiul au un efect direct asupra creșterii mărimii boabelor de struguri de vin. În această experienţă a existat o corelație cu greutatea ciorchinilor  de struguri în doi din cei trei ani din aceste studii.

Fosforul

În cazul în care fosforul este în mod natural scăzut în soluri, fosfatul aplicat din îngrășăminte mărește setul de struguri de vinificație și randamentul recoltei.

Alte practici de gestionare a culturilor care influențează dimensiunea boabelor de struguri de vin

  • Conducerea minimă a tăierii sau a creșterii va duce la boabe de struguri mai mici, dar de o calitate mai bună. Totuşi, aceasta poate să întârzie maturitatea și să compromită alte caracteristici de calitate. Regulatorii de creștere ai plantelor pot îmbunătăți legarea boabelor de struguri de vin, creșterea producţiei la viță de vie, crearea de ciorchini cu fructe mai mici.
  • Inducerea stresului de umiditate între legarea fructelor și schimbarea culorii boabelor de struguri poate reduce dimensiunea boabelor cu 20-30%. Creșterea disponibilității apei la maturitate va stimula creșterea zahărului prin creșterea pulpei de struguri, dar în același timp aceasta reduce cantitatea de pieliţe și compușii fenolici din must.

 

 

Găsiți orice sfaturi Yara cu privire la influențarea producţiei strugurilor pentru vin