Influența randamentului strugurilor de vin


Randamentele ridicate ale strugurilor pentru vin sunt obținute pe solurile cele mai drenate, unde apa nu este limitată. Vița va crește într-o gamă largă de pH-uri ale solului, dar la extreme vor fi mult mai mulți nutrienți indisponibili și, prin urmare, vor limita producţia. Conducerea fizică sau nutritivă a viței de vie pentru a permite lumina în coarde va asigura un potențial de creștere maxim și randamente ridicate.

Scopul fiecărui cultivator este o recoltă de struguri pentru vinificație cu o producție ridicată care satisface producătorul de vin. Cu toate acestea, mulți manageri de viță-de-vie și vinării cred că o recoltă de struguri pentru vin cu randament ridicat nu poate produce un vin de calitate. Credem că acest conflict aparent nu a fost testat riguros. Există numeroase exemple în lumea viilor care produc vin de calitate superioară din struguri cu randament ridicat care au fost dotați cu un program nutrițional echilibrat.

Producția optimă vizată a unui vin de calitate superioară provine din controlul numărului de ciorchini de struguri. Cea mai bună creștere sezonieră survine în veri lungi, uscate, calde și când iernile oferă un răgaz rece. Utilizarea fungicidelor sau a conducerii boltei va reduce incidența daunelor provocate de boli, cum ar fi Botrytis, în timpul anilor de înaltă presiune.

Nutritia culturii și producţia de vin

Azotul este unul dintre cele mai importante elemente nutritive care reglementează producția de struguri. Promovează creșterea puternică, timpurietatea și greutatea de ciorchini și boabe. Cu toate acestea, disponibilitatea crescută a azotului în etapele ulterioare de dezvoltare a viței de vie poate întârzia maturitatea și poate crește riscul bolilor, deoarece strugurii sunt aproape de recoltare.

Potasiul este, de asemenea, necesar în cantități mari, de multe ori la doze mai mari decât azotul în strugurii cultivați pentru vin. Niveluri ridicate de potasiu sunt necesare pentru a obține cele mai bune producții de struguri pentru vin. Cu toate acestea, ca și în cazul azotului, echilibrul dintre aprovizionarea pentru creștere și nivelurile scăzute de potasiu din struguri este critică. Analiza nivelului de potasiu din solul podgoriei este esențială pentru a prevedea necesarul de potasiu pentru cultura strugurilor.

Calciul este important pentru randamentul strugurilor de vinificație, prin creșterea toleranței la boli și prin reducerea putregaiului de boabe. Conținutul scăzut de calciu poate, de asemenea, să crească boala.

Este necesar magneziu pentru a menține fotosinteza și sinteza proteinelor necesare pentru producţii ridicate.

Dintre micronutrienții, borul și zincul sunt cele mai importante pentru legarea fructelor și producția finală și trebuie să fie disponibile în cantități mai mari decât alte oligoelemente.

Fierul este important pentru producția timpurie a frunzelor pentru a asigura o dezvoltare mai bună a boabelor și randamentul strugurilor. Manganul poate juca un rol similar.

Găsiți orice sfaturi Yara cu privire la influențarea producţiei strugurilor pentru vin