Influenţarea cantintatii de ceapă şi usturoi


Rezultatul producției de ceapă şi usturoi poate fi influențat de o serie de factori, cum ar fi densitatea de plantare. În cazul în care plantele sunt plantate mai dens, crește numărul de bulbi, dar se va reduce dimensiunea lor. Este important, prin urmare, alegerea corespunzătoare a densității de plantare pentru asigurarea unui randament maxim pe lângă o dimensiune corespunzătoare de bulb. O nutriţie echilibrată poate ajuta în obținerea unui randamentul de producţie maxim posibil.

Aprovizionare cu nutrienți și cantitatea de ceapă și usturoi

Azot

Azotul este unul dintre cele mai importante elemente nutritive necesare asigurării unui grad sporit de producţie de ceapă. Necesitatea de nutrienţi în cazul cepei este relativ mare: planta poate absoarbe chiar şi 2- 3 kg de azot pentru o recoltă de o tonă.

Potasiu

Potasiul este deasemenea un nutrient important pentru asigurarea unei recolte ridicate în cazul cepei şi usturoiului. Este un nutrient cu utilizarea aproape cea mai mare. Potasiul este necesar în cantitatea cea mai mare la formarea şi dezvoltarea bulbului. Cu toate acestea, trebuie tratat cu precauție, deoarece utilizarea excesivă poate duce la scăderi de randament.

Azotat de calciu

Experimentele efectuate cu azotatul de calciu au arătat faptul că acesta este cea mai eficientă formă de asigurare a unui randament ridicat.

Zinc

Trials have shown that zinc nutrition can improve seed germination and seed yield, both important for high yields.