Creșterea setului și greutatea fructelor de pepene


Plantele de pepene galben sunt sensibile la îngheț, iar temperaturile scăzute pot determina anomalii de creștere la seturile de flori și fructe sărace. Insectele, în special albinele, sunt importante pentru a ajuta la polenizare și stabilirea fructelor. Greutatea fructelor de pepene sunt influențate, de asemenea, de echilibrul corect al substanțelor nutritive, atât cele majore, cât și micronutrienții.

Nutriția Culturiii instalarea fructelor si Greutatea acestora

Fosforul

Fosforul este aplicat, în general, timpuriu și până la stabilirea fructelor, asigurându-se că proviziile nu sunt limitative. Fosforul este ușor redistribuit în întreaga plantă. Este deosebit de important să existe un fosfor adecvat înainte de înflorire, deoarece crește cantitatea și greutatea fructelor, încurajând randamentele mai mari și producând coajă mai groasă. Deficiențele pot duce la avortul în floare.

Borul

Borul joacă un rol cheie în polenizarea și în formarea fructelor. Deoarece florile de pepene galben sunt doar viabile pentru o perioadă scurtă de timp, este important ca proviziile să nu fie limitate în timpul polenizării. Borul este important în îmbunătățirea mobilității calciului și transportul zaharurilor și a regulatoarelor de creștere a plantelor.

Micronutrienti

Molibdenul și zincul sunt, de asemenea, elemente nutritive importante pentru setul de fructe de pepene galben. Zincul este necesar în special în timpul înfloririi și dezvoltării precoce.