Influențe asupra calității pepenenilor


Scopul oricărui producător este o recoltă de înaltă calitate care satisface utilizatorul final. Există mai mulți factori agronomici care pot influența acest lucru, multe dintre ele fiind sub controlul cultivatorului, în cadrul sistemelor de creștere, condițiilor climatice și solului.

Programele de îngrășăminte echilibrate începând de la începutul perioadei de înființare și de creșterea vegetativă, precum și în timpul dezvoltării culturilor, sunt necesare pentru a asigura o bună calitate a pepenilor. Cultura nutrițională este, prin urmare, esențială. Standardele calității culturilor variază între piețe și țări. Multe au fost stabilite ca urmare a preferinței, gustului și tradiției locale.

Majoritatea consumatorilor de pepeni caută o fermitate la miezul de pepene și un gust dulce (Total Soluble Solids). Astfel, calitatea manipulării - în special a forței de spargere și a elasticității, care, de asemenea, are efect asupra duratei de păstrare a pepenilor - este foarte importantă.

Nutriția culturi și calitatea pepenilor

Azotul este important pentru conținutul și gustul de zahăr. Cu toate acestea, prea mult azot în timpul etapelor avansate de creștere, pot induce apariția petelor negre si apariția putregaiului.

Fosforul este important în timpul creșterii rădăcinilor, precum și în timpul determinării numarului de inflorescențe, pentru a crește numărul de fructe. De asemenea, ajută la producerea de coajă mai groasă cu o vascularizație mai bună.

Potasiul are un rol important în asigurarea calității fructelor prin determinarea nivelului de zahăr la recoltare.

Calciul joacă, de asemenea, un rol major în ceea ce privește maximizarea calității fructelor prin întărirea pereților celulari a coajei și menținerea formei fructelor în bune condiții de depozitare. De asemenea, joacă un rol major în minimizarea putregaiului de radacină (BER).

Borul are, de asemenea, un rol de jucat în îmbunătățirea calității coajei pepenilor, asigurând un set complet de semințe de pepene galben și încurajând în mod activ absorbția de calciu.

Magneziu - în echilibru cu potasiu și calciu - asigură o bună fermitate a pulpei și conținutul de zahăr.


Alte practici de gestionare a culturii, creșterea calității pepenilor

  • În timpul etapelor ulterioare de creștere, este deosebit de important să se asigure că anumite constrângeri legate de mediu și de creștere nu limitează potențialul de calitate. Menținerea unei creșteri constante a fructelor în orice moment cu o utilizare adecvată, dar nu excesivă, a apei va asigura îndeplinirea unor criterii de bună calitate.
  • Cultivatorii pot evita crăparea prin selectarea soiurilor tolerante și cultivarea lor pe soluri în care scurgerea nu este o problemă și unde aprovizionarea cu apă poate fi gestionată corect.
  • Controlul dăunătorilor și bolilor este deosebit de important în timpul înfloririi și creșterii fructelor.