Yara N-Tester™


N-Tester™ este un instrument de mână care permite măsurătorile rapide şi uşoare într-o cultură în creştere pentru stabilirea necesarului exact de azot.

Acesta permite recomandările rapide şi exacte specifice terenului pentru a ajuta la reglajul aplicării îngrăşămintelor în timpul sezonului de creştere. Rezultatul este o recomandare graduală pe teren mult mai exactă, îmbunătăţind profitabilitatea şi reducând la minim efectele asupra mediului.

Întrebaţi-vă planta!

Starea de nutriţie a plantei determină alegerea timpului şi cantităţii de aplicare a îngrăşământului. Cu N-Tester™ se poate identifica cu uşurinţă, siguranţă şi rapiditate necesarul de azot al plantei direct pe teren. Necesarul îngrăşământului pe bază de azot nu este niciodată constant, şi variază de la an la an şi de la teren la teren. Prin împărţirea fertilizării cu azot în mai multe aplicări, este posibilă stabilirea cantităţii optime de îngrăşământ pe bază de azot în fiecare an şi la fiecare tip de teren în funcţie de nevoile reale ale plantei. Analiza plantei cu N-Tester™ oferă informaţii valoroase cu privirea la starea de nutriţie actuală a plantei. Prin intermediul acestei măsurători la cereale se poate stabili cantitatea necesară de îngrăşământ azotat necesar în timpul alungirii tulpinii, respectiv a apariţiei spicului.

Utilizarea N-Tester™ asigură succesul dvs. economic

S-au efectuat numeroase studii de teren pentru a evalua avantajele folosirii N-Tester™ în procesul reglajului fin al aplicării de azot. Aplicarea nivelului corect de azot la culturile de cereale are un efect benefic semnificativ atât asupra recoltei, cât şi asupra calităţii grăunţelor. Asigurarea conţinutului de proteine al grăunţelor impus de specificaţiile cumpărătorilor are un impact semnificativ asupra profitului adus de cultură. Studiile au arătat că prin utilizarea N-Tester™ se pot obţine creşteri mari a conţinutului de proteine a grăunţei.

Cum funcţionează N-Tester™?

N-Tester™ măsoară conţinutul de clorofilă al frunzei, acesta fiind legat de conţinutul de azot al plantei. Punctul de măsurare trebuie să fie în mijlocul limbului celei mai tinere şi complet dezvoltate frunze. Se vor efectua 30 de măsurători aleatorii de pe tot terenul cu modelul uzual ”W”, şi se va calcula o valoare medie pentru a indica cantitatea de azot de care are nevoie cultura. Obţinerea recomandărilor de îngrăşământ este posibilă doar dacă creşterea culturii nu este limitată de un alt nutrient.

Măsurătorile N-Tester™ sunt puternic influenţate de varietatea culturii şi stagiul de dezvoltare. Din acest motiv măsurătorile N-Tester™ trebuie calibrate pentru a lua în calcul aceste variaţii. Solicitaţi ajutorul agronomului local Yara pentru calibrarea şi furnizarea recomandărilor de îngrăşământ bazate pe măsurătorile N-Tester™.

Studii în Franţa

  • Peste 240 de studii pe teren la cereale
  • Conţinut de proteine crescut cu 0,3%
  • Producţie sporită cu 120 kg/ha
  • Recolta suplimentară a rezultat o creştere a marjei brute de peste 18 €/ha (costurile aplicării fiind deduse)

Contacte
Pentru întrebări generale, vă rugăm să ne contactați