Yara ImageIT

Yara ImageIT este o aplicaţie mobilă pentru agricultură cu scopul măsurării absorbţiei de azot a unei culturi, respectiv pentru a genera o recomandare de azot bazată pe fotografiile realizate despre cultură.

Descărcaţi acum GRATUITGet ImageIT on the App Store

Get CheckIt on Google play

ImageIT for mobile

 

În afară de faptul că arată utilizatorului cât azot trebuie să aplice pentru îmbunătăţirea calităţii culturii şi obţinerea unei recolte optime, ImageIT furnizează recomandări de îngrăşăminte sigure din punct de vedere calitativ, cu produsul Yara preferat şi informaţiile de contact ale celui mai apropiat sediu Yara.

Aplicaţia transformă camera smartphone-ului fermierului într-un tester de calitate înaltă al nutrienţilor unei culturi. ImageIT calculează asimilarea de azot pe baza acoperirii de frunze, a culorii verzi a frunzei şi a proporţiei estimată a frunzelor maro. Tehnologia utilizată de aplicaţie este o analiză inteligentă a imaginii prin clasificarea pixelilor frunzei, filtrarea suprafeţelor zgomotoase şi numărarea pixelilor frunzei. În pofida faptului că ImageIT este un instrument avansat pentru agricultură, este accesibil utilizatorilor şi flexibil în ceea ce priveşte cerinţele tehnice. Pentru aplicaţie nu contează tipul camerei şi lucrează cu imagini de rezoluţie mică, dimensiunea fişierelor fiind mică, între 50 şi 200 KB.

În zonele cu semnal slab ImageIT poate stoca imaginile offline permiţând realizarea fotografiilor fără acces la reţea, iar fotografiile vor fi trimise pentru interpretare când smartphone-ul ajunge într-o zonă cu acces wifi sau 3G.