Prevenirea boli putrezirea fructelor (BER) la pepene


Prevenirea  putrezirii fructelor  este o afecțiune fiziologică în fructele de pepene. Ca urmare a putrezirii de flori, fructele de pepene pot fi pierdute. Fructele mai mari dezvoltă leziuni ca o crustă maro la capătul fructelor.

Nutriția culturii și prevenirea putrezirii fructelor

Calciul are un rol major în maximizarea calității fructelor prin întărirea pereților celulari l acoajă și menținerea unor caracteristici bune de fructe, formă și depozitare. De asemenea, joacă un rol major în minimizarea blocării putrezirii fructelor (BER).

Prevenirea putrezirii este adesea cauzată de lipsa de calciu a fructului. Nivelurile scăzute de calciu din fructe pot duce la o pierdere semnificativă a randamentului comercial.

 

O competiție a cationilor, ca rezultat al utilizării excesive a amoniului ca sursă principală de azot, crește semnificativ incidența putrezirii(BER). Încercările confirmă faptul că azotatul de calciu este deosebit de eficient în asigurarea unei calități bune a fructelor, de asemenea în minimizarea putregaiului de flori.

Unul dintre factorii ce influențează cel mai frecvent putrezirea de flori este stresul de apă, fie din cauza unei deficiențe fie a unui exces. În condiții de umiditate ridicată, transpirația încetinește, iar absorbția de calciu - care este transportată numai în interiorul fluxului de transpirație - este limitată. Astfel, managementul și aprovizionarea cu calciu sunt esențiale.