Reducerea crăpării și albirii miezului în fructul de pepene galben


Crăparea și albirea miezului sunt tulburări legate de pulpa fiziologică. Ele apar ca urmare a solicitărilor de mediu și de creștere, inclusiv deficiențe nutriționale. Acesta este cel mai des întâlnită la pepenele verde, la începutul sezonului, când condițiile variază repede între umed și uscat sau rece și cald.

Prea mult azot și umiditate excesivă în timpul formării fructelor pot încuraja crăparea și pot duce la un pepene cu un gust fad. Crăparea și albirea miezului poate fi redusă prin asigurarea unei nutriții optime și a gestionării umidității solului.

Nutriția culturii si crăparea miezului de pepene

Fosforul

Fosforul este important în timpul formării florilor pentru a crește numărul de fructe. De asemenea, ajută la producerea de coajă mai groasă. Fosforul foliar poate reduce crăparea miezului de pepene. Fosforul foliar poate influența numărul de flori și crăparea miezului. Folosirea fosforului foliar înainte de recoltare sa dovedit că reduce incidența crăpării miezului la pepene verde.

Calciu

Alimentația slabă a calciului în pepeni poate duce, de asemenea, la crăparea miezului. Fructele sunt distorsionate și cu un luciu slab al cojii. Crăparea miezului este mai frecventă atunci când există o lipsă de calciu în plantă. Încercările confirmă faptul că azotatul de calciu este deosebit de eficient pentru a asigura o bună calitate a fructelor.