Împiedicarea rotoflului înflorit în tomate


Blocarea capului în roșii este o cicatrice brună / neagră la capătul de bază sau înflorit al fructului. Acesta este adesea rezultatul stresului de umiditate, deficitului de calciu (mai puțin de 0,08% Ca în materia uscată), excesul de amoniu sau o combinație a celor trei.

În teren, REC este mai frecventă pe soluri acide și pe cele cu un conținut ridicat de sare și poate provoca, de asemenea, defectări vasculare la baza plantei, ducând la vărsare. Este predominantă în condiții de umiditate scăzută a solului.

Crop Nutrition și înflorirea la tomate

Calciu

Lipsa de calciu este legată în mod intrinsec de apariția Blossom End Rot. Problema apare în perioada de expansiune maximă a fructelor - la câteva săptămâni după polenizare. În acest moment, orice factor restricționează alimentarea cu calciu va crește riscul de REC.

Ca urmare a concurenței anionice, utilizarea excesivă de azotat de amoniu ca sursă principală crește semnificativ incidența REC. Cel mai bun mod de a asigura o bună alimentare cu calciu este utilizarea azotatului de calciu ca sursă de calciu.

Azot

Utilizarea azotatului de amoniu va impiedica rosiile sa obtina alte substante nutritive importante cum ar fi calciu; În această situație, riscul de REC se mărește. Problemele sunt mai grave atunci când se utilizează azotat de amoniu după stabilirea fructelor și când culturile se află sub stres de umiditate.

Împiedicarea rănirii interne a înfloririi

End Blossom End Rot este locul unde pereții de semințe devin gri sau negri, dar suprafața fructului nu este afectată. Acest lucru se datorează, în mod normal, deficienței de calciu tranzitorii. O cantitate bună de calciu pe parcursul întregului ciclu de viață al culturii va contribui la reducerea acestei boli.

Soiurile de roșii sensibile (de exemplu, Spectra și Calypso) sunt de obicei mai rapide și, prin urmare, au nevoie de mai mult calciu într-o perioadă mai scurtă.


Alte principii de gestionare a culturilor care influențează înflorirea roșiei

 • Salinitatea limitează absorbția calciului, crescând astfel riscurile de BER.
 • Unul dintre factorii de inducție cei mai frecvenți pentru BER este stresul de apă, fie din cauza unei deficiențe sau a unui exces. În condiții de umiditate ridicată, transpirația încetinește și absorbția de calciu - care este transportată numai în interiorul fluxului de transpirație - este limitată.

În condiții de răcire cu apă, nitrificarea solului este redusă și, ca urmare, nivelulu de azotatului de amoniu crește în sol. În această situație, amoniacul concurează pentru absorbția de calciu, ducând la creșterea riscurilor BER.


Alte principii de gestionare a culturilor care influențează blossom End Rot în seră sunt:

 • Menținerea calciului peste 150 ppm în substrat sau 400 ppm în rocă de sere.
 • Controlul vigorii plantelor și al raportului frunze de fructe.
 • Creșterea umidității în timpul zilei, astfel încât să se reducă transpirația și transportul preferențial de calciu al frunzei, și nu fructul.
 • Menținerea temperaturilor de rădăcină de noapte între 18-20oC pentru a îmbunătăți absorbția calciului și redistribuirea fructelor.
 • Pulverizarea calciului direct pe fructele tinere
 • Evitarea utilizării excesive a amoniu - păstrând-o la mai puțin de 10% din totalul N
 • Echilibrarea raportului K / ca - Excesul de potasiu (> 150 ppm) va limita absorbția de calciu
 • Evitarea consumului excesiv de magneziu (> 150 ppm)
 • • Menținerea raportului bun / aer în substrat.