Prevenirea altor tulburări fizice în tomate


Prevenirea inflăcărării tomatelor (dulceata sau boala)

Pufarea de roșii este un fruct cu fața laterală, cu goluri goale între peretele exterior și locule și un număr redus de semințe. Este cauzată de condiții extreme de mediu, cum ar fi temperatura ridicată sau scăzută.
Un dezechilibru în soluția de alimentare, de ex. O concentrație scăzută de EC, potasiu scăzut sau azot excesiv poate duce la puf în tomate.

Prevenirea corzilor în tomate

Înfundarea în roșii este fructul deformat din cauza dezvoltării anormale, acest lucru apărând în mod normal în condiții reci la înflorire și setul de fructe.

Greenback în tomate

Greenback în roșii sunt umeri verzi sau galbeni cu țesut interior alb, ca urmare a unui proces de maturizare întrerupt sau anormal (nu o maturare întârziată). Expunerea directă la lumina soarelui (în special în sere), excesul de salinitate, precum și lipsa de potasiu pot influența toate această tulburare.

Sunscald (răni solare) în tomate

Sunscald în roșii sunt pete care se transformă în galben sau alb și devin scufundate, subțire și hârtie în aparență, ca urmare a expunerii directe la lumina soarelui. Echilibrarea, în special a azotului și a potasiului, va asigura o acoperire bună a frunzelor, reducând expunerea fructului de roșii la lumina directă a soarelui.

Vărsături bacteriene și mlaștină sudică (sclerotium rolfsii)

Calciul influențează rezistența la vâsla bacteriană și mâncăria de sud în roșii. Aplicarea mai rapidă solubilă a azotatului de calciu a fost mai eficientă decât sulfatul de calciu (gips).