Influențe asupra calității tomatelor


Există o serie de variabile care definesc cerințele privind calitatea roșiilor. Standardele de calitate diferă în funcție de tipul de roșii, de regiunea de creștere și de piață.

Practicile pentru îngrășămintele de cultură au o influență puternică asupra calității externe a fructelor, incluzând forma, culoarea, fermitatea și durata de conservare. Aceste calități sunt deosebit de importante pentru roșiile proaspete.

Gradul și nivelul acestor factori externi pot avea un impact semnificativ asupra prețului și comercializării culturilor de roșii. Dimensiunea și gradul acceptabil variază în funcție de piață, majoritatea țărilor stabilesc standardele minime.

Aroma de roșii este în general legată de concentrațiile relative ale zaharurilor și acizilor din fruct, în principal fructoza și acidul citric. Cea mai bună combinație aromatică este un conținut ridicat de zahăr și un conținut ridicat de acid.

Crop Nutrition si Calitatea Tomatei

Azotul și potasiul sunt importante pentru aroma de roșii. Prea mult azotat de amoniu afectează negativ gustul. Potasiul, pe de altă parte, este principalul nutrient care afectează calitatea generală a roșiilor, îmbunătățind uniformitatea maturării, forma, aciditatea și gustul fructelor.

Nivelurile ridicate de calciu sunt importante în menținerea fermității și prevenirea deteriorărilor cauzate de tulburări sau în timpul manipulării și transportului.

Nivelele scăzute de bor pot duce la o calitate slabă a roșiilor. Zincul are, de asemenea, un rol important în menținerea calității fructelor de roșii.