Influențarea randamentului la pepeni


Scopul oricărui producător este o recoltă de pepene galbenă de înaltă calitate, care satisface consumatorul final. Există o serie de factori agronomici care pot influența producția de pepeni, mulți dintre ei aflându-se sub controlul cultivatorului, în cadrul sistemelor de creștere date de condițiile climatice.

Nutriția culturilor și randamentul pepenilor

Azotul

Azotul este cheia creșterii și dezvoltării. Este unul dintre cei mai importanți nutrienți necesari pentru randamentele de pepene galben. Este important, de asemenea, cantitatea corectă și momentul de livrare a azotului. Cu toate acestea, prea mult azot la înflorire poate împiedica înflorirea și, prin urmare, stabilirea fructelor și producția de pepene galben.

Potasiu

Potasiul și azotul sunt elemente-cheie în stimularea creșterii frunzelor și maximizarea potențialului de producție. Pepenii au o cerință de potasiu relativ ridicată în comparație cu azotul. Prin urmare, este important ca aprovizionarea cu azot să nu fie limitată înainte de înflorire, sau creșterea și randamentul vor fi limitate.

Fosfor

Fosforul nu este necesar în cantități mari, dar este necesar în timpul sezonului pentru culturile cultivate pe câmp. Fosforul este utilizat pe toată perioada de creștere, asigurând un început bun și o creștere continuă a unei culturi cu randament mai mare, cu fructe mai mari.

Calciul

Calciul este necesar pentru rezistența timpurie a răsadurilor și pentru a asigura o dezvoltare viguroasă a frunzelor și o creștere a culturii, oferind astfel randamente ridicate.

Magneziul

Magneziul asigură, de asemenea, o bună creștere a frunzelor. Astfel, este necesară o aprovizionare regulată pe tot parcursul culturii. Absorbția de magneziu poate fi deprimată de un exces de alte cationi, astfel că este important să se mențină un echilibru corect pentru a evita compromiterea absorbției. Un dezechilibru al cationilor va duce la scăderea conținutului de zahăr din pepene, la scăderea fermității pulpei și a coajei.

Micronutrienti

Micronutrienții au un rol esențial în alimentația echilibrată a culturilor de pepeni. Orice deficiență va restricționa creșterea și reducerea randamentelor. Disponibilitatea slabă a oricărui micronutrient va limita randamentul. Borul și zincul joacă roluri cheie în timpul setului de flori de pepene și, respectiv, mugurilor.


 

Alte practici de gestionare a culturilor și Cresterea randamentului de pepeni

  • Densitatea plantelor și spațiul sunt esențiale pentru a asigura culturilor, să utilizeze cât mai bine condițiile de mediu, astfel încât să se atingă potențialul de randament al pepenului.
  • Menținerea unui pH optim asigură faptul că nutrienții sunt ușor disponibili. Producătorii pot minimiza efectele competitive ale dezvoltării vegetative puternice prin tăiere. Cu toate acestea, este important să se evite tăierea excesivă, deoarece culturile neuniforme pot fi expuse riscului de apariție a soarelui.
  • Controlul salinității în mediul rădăcinei și gestionarea aprovizionării cu apă va maximiza creșterea și va asigura o bună disponibilitate a nutrienților.