Creşterea conţinutului de aminoacizi şi proteine al porumbului boabe

Un aport corespunzător de nutrienţi asigură conţinutul ridicat de proteine şi calorii al boabelor de porumb. Echilibrul corespunzător al azotului, potasiului, fosforului, sulfului şi zincului contribuie la creşterea conţinutului de proteine al boabelor de porumb, şi astfel la îmbunătăţirea calităţii acestora.

Aportul de nutrienţi şi conţinutul de proteine al porumbului

Azot

Un aport insuficient de azot are ca rezultat un conţinut redus de proteine în timpul umplerii boabelor. Fertilizarea echilibrată cu azot poate creşte conţinutul de proteine în timpul alungirii tulpinii, şi asigură aportul de azot necesar pentru susţinerea umplerii boabelor.

Potasiu

Cantitatea corespunzătoare de potasiu creşte conţinutul de proteine al boabelor de porumb, precum şi cantitatea aminoacizilor cisteină şi metionină.

Sulf şi fier

Sulful este deosebit de important în procesul de transformare al azotului în proteine, şi îmbunătăţeşte calitatea porumbului boabe.

Fierul joacă un rol important în metabolismul plantei ca şi element constitutiv al enzimelor şi proteinelor, respectiv ca o componentă a reductazei azotatului, care favorizează reducerea azotatului în amoniu, apoi în aminoacizi.

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producţia la porumb