Sănătatea semințelor


O cultură sănătoasă este cheia pentru randamentele ridicate și calitatea superioară a produsului final. O cultură care nu este într-o stare sănătoasă va avea mecanisme de apărare mai sărace și o toleranță mai redusă la ciuperci, insecte și stres abiotic, care afectează creșterea și calitatea globală a culturilor. Semințele de rapiță de rapiță împărtășesc multe dintre aceleași boli și dăunători cu alți membri ai familiei Brassica.

Influențele sulfului nu numai în cantitatea de proteine, ci și în calitatea prin sinteza aminoacizilor conținând sulf (cisteină și metionină), acești aminoacizi sunt, de asemenea, precursorii coenzimelor și glucosinolat. Acestea din urmă sunt esențiale deoarece contribuie la rezistența rapiței la boli și paraziți, deși un conținut prea ridicat face ca torturile să nu fie potrivite pentru consumul animalelor monogastrice. Soiurile actuale "00" au conținuturi de glucozinolat între 8 și 15 μmole / g de semințe.

Agenții patogeni reprezintă o amenințare la adresa culturii, dar presiunea acestor organisme poate fi redusă prin rotația nu prea restrânsă a culturilor. Rata infestărilor scade considerabil cu rotații de la 3 (17%) la 6 (33%) ani după cum se arată în acest tabel.

Putrezirea rădăcinii

Putrezirea rădăcinii este o problemă crescândă în rapița și rotația strânsă a agravat această problemă. Plantele se pot uda în vreme fierbinte, uscată, pot fi foarte ascuțite și ar putea să moară complet.

Oilseed Rape ClubrootPutrezirea rădăcinii este cauzată de o ciupercă de sol și afectează toate speciile de brassica. Infectează țesuturile rădăcinii, stimulând creșterea anormală a părților afectate. Acest țesut atacat limitează în mod semnificativ creșterea și poate de asemenea să elibereze sporii care pot fi transferați în alte domenii. În interiorul solului, acești spori pot dura mai mult de zece ani, infectând orice rotație ulterioară cu rapiță. În timp ce unele fungicide sunt disponibile, acestea sunt limitate în activitate și nu sunt disponibile în multe țări. Soiurile rezistente sunt, de asemenea, limitate în disponibilitatea lor de a rezista tuturor variantelor Putrezirea rădăcinii.

Limitarea pentru a menține un pH mai mare de 7,2 ca parte a unui program integrat de control care utilizează îngrășăminte pe bază de calciu va ajuta la suprimarea agentului patogen.

Rotații bune (la fiecare 7 ani) între culturile din familia Brassica (Rapiță și Legume); practici care minimizează răspândirea solului infectat; O mai bună drenare și control asupa tuturor buruienilor familiei brassica sunt metode recomandate de minimizare a clubului.

Sclerotinia

Sclerotina putregaiul de tulpină, de asemenea, numit și mucegai alb, poate fi una dintre cele mai distructive boli în rapiță. Gravitatea atacurilor variază de la an la an în funcție de vreme, dar variază și de la o regiune la alta sau de la câmp la altul. Pe măsură ce scara producției de rapiță a crescut, Sclerotinia a devenit o problemă mai gravă. Motivul poate fi rotații mai rare și/sau boli mai intense. Vremea umedă favorizează Sclerotinia să se dezvolte în cultură.

Infecțiile cu Sclerotinia apar atunci când plantele de rapiță sunt în floare. Ciuperca este născută în sol și are o gamă largă de gazde care include mai mult de 75 de familii de plante cu frunze late. Rezultatul infecțiilor cu Sclerotinia este coacerea prematură și uscarea culturilor, ceea ce duce la pierderi generale în producție.

Excesul de fertilizare a azotului va produce o plantație luxuriantă, umezeala, care va favoriza Sclerotinia în plus față de întârzierea culturii. Analiza solului este necesară pentru testarea nutrienților din sol și se adaugă numai cantitatea necesară de îngrășământ N.

Dăunători

Mai mulți dăunători pot afecta creșterea și dezvoltarea rapiței.

Gândacul de polen

Migrarea acestei insecte coincide cu stadiul mugurelui verde / galben,el poate reduce numărul de păstăi prin hrănirea cu mugurii în curs de dezvoltare.

Gândacul lucios

O insectă care depune ouă în păstăi, larvele se hrănesc cu semințele în curs de dezvoltare și ieșirea prin găuri în păstăile create de larvele care se întorc în sol pentru a se înmulți. Creeează acces pentru adulții pentru a depune ouăle. Hrănirea de către larve pe pereții silicvei poate avea ca rezultat împrăștierea prematura a semințelor și pierderea tuturor semințelor din silicvele afectate.

Puricii cruciferelor

O insectă care produce "ciupituri" ale cotiledonelor și frunzelor timpurii, reducând astfel suprafața frunzelor verzi, iar larvele se hrănesc în interiorul frunzelor și tulpinilor, reducând vigoarea plantelor.

Paduchele verde al piersicului

Migrează în rapiță în timpul toamnei și pot transmite virusul galben.

Limacși

Melcii fără cochilie pot ucide plantele înainte de apariție și pot provoca pierderi semnificative post-emergente.

Recomandări Yara pentru fertilizare cultura de rapiță