Îmbunătățirea aspectului şi stării cojii de ceapă


Coaja de calitate uniformă este un element important în ce priveşte aspectul cepei produse în scopuri alimentare. De asemenea, rezistența cepei și usturoiului joacă un rol important în înlăturarea bolilor şi în evitarea problemelor care apar în timpul depozitării. Crăpăturile de pe coajă pot apare din cauza umidității inadecvate a solului. O alimentație echilibrată de nutrienţi este importantă pentru calitatea cojii cepei şi usturoiului să satisfacă cerințele pieței.

Alimentarea cu nutrienţi,starea şi rezistenţa cojii cepei roşii

Azot

Studiile arată că azotul îşi exercită efectul pozitiv asupra calităţii cojii de ceapă prin intensificarea greutăţii specifice a cojii exterioare. Acesta este un factor extrem de important în ceea ce privește depozitarea.

Conținutul de azotat de calciu și de quercetină

Cercetările au arătat că alimentarea corespunzătoare cu azotat de calciu contribuie şi la creşterea conţinutului de quercetină din bulbul de ceapă. Quercetinul este un pigment galben, care contribuie la creșterea intensităţii culorii cojii şi la îmbunătăţirea proprietăților de depozitare a cepei.

Este un antioxidant care îmbunătăţeşte starea de sănătate a populaţiei cu reducerea nivelul de colesterol, reglarea tensiunii arteriale și îmbunătăţirea rezistenței la anumite alergii. Ca şi urmare a deficitului de calciu bulbul de ceapă va fi mai puţin tare, calitatea bulbului este mai slab şi coaja va fi mai moale.

Cuprul şi culoarea cojii

Nivelul adecvat de cupru este important în dezvoltarea cepei şi a cojii de ceapă, deoarece acest element joacă un rol important în producţia de lignină. Experimentele arată că cuprul este capabil de a îmbunătăți culoarea cojii.