Influenţarea gustului şi usturimii la ceapă


Gustul şi usturimea cepei roşii şi a usturoiului sunt caracteristici esenţiale ale acestor plante. Această caracteristică variază în funcţie de soiul plantei şi locul de cultivare. Usturimea depinde în mare măsură de nivelul de sulf bazat pe aminoacizi fără conţinut de proteine. Dulcitatea se poate determina pe baza conţinutului de zahăr din ceapă. Cu toate că poate fi dificil măsurarea acestor elemente,este cunoscut faptul că alimentarea corectă de nutrienţi este esențial la influenţarea gustului şi usturimii cepei.

Alimentarea de nutrienţi şi gustul şi usturimea cepei

Sulful şi usturimea cepei

Sulful este critic la determinarea gustului şi usturimii cepei. Alimentarea cu sulf trebuie să fie ajustată în funcție de cererea de pe piață. Sulful poate îmbunătăți culoarea și intensitatea cojii. În plus, există un efect clar asupra usturimii cepei prin intensificarea conţinutului de acid piruvic în bulbul de ceapă. Din acest motiv este important utilizarea corectă a solului, precum aplicarea sulfului în cantități suficiente și în momentul corespunzător pentru a satisface cerințele pieței.

Sulful şi conţinutul de zahăr a cepei

Sulful are un efect sesizabil şi în privinţa conţinutului de zahăr din ceapă. Din acest motiv trebuie luate în considerare ca şi elemente a programului de îngrijire nutriţională tipul solului şi aplicarea sulfului, în scopul satisfacerii cerinţelor de pe piață. De exemplu, pentru ceapa dulce este favorabilă un sol cu conținut scăzut de sulf, şi utilizarea unui îngrășământ cu conţinut redus de sulf, unde cea mai mare parte a sulfului este livrat la începutul sezonului de creștere, pentru a se asigura că bulbul îl absoarbe într-o cantitate minimă.