Imbunătăţirea numărului de fructe la seminţoase

Randamentul fructelor semințoase depinde de mai mulți factori, inclusiv densitatea de plantare, sistemul livezii, practicile de atenuare și de tăiere, și aplicarea de substanţe nutritive pentru plante. Dimensiunea fructelor dorite trebuie să fie luate în considerare, pentru că, dacă vom lăsa prea multe fructe pe copac, fructul ca rezultat va fi mai mic şi va scade vigoarea pomului.

Nutriția plantelor și recoltele de fructe semințoase

Fosfor

Fosforul sporeşte creșterea fructelor prin creșterea numărului de clustere de flori şi a intensităţii acestora.

Boron

Deoarece borul nu este accesibil în formă finală în pom, este utilizat mai ales în perioadele cheie de creştere a florilor şi frunzelor, pentru a ajuta gruparea de flori.

Zinc

Introducerea zincului înainte de înmugurire protejează pomii dăunaţi în timpul iernii şi va asigura ca rezervele să nu fie limitate în faza de înflorire şi creştere a plantelor.

Azot

Azotul este important pentru producția de fructe semințoase. Azotatul de calciu este ușor accesibil și va duce la randamente mai mari. În comparație cu azotatul de amoniu, azotatul de calciu are un efect de menținere a pH-ului solului, îmbunătățind astfel o creștere a pomului și garantând că sunt accesibile şi alte elemente nutritive.

Îngrăşăminte recomandate de Yara la producţia seminţoaselor