Piata de soia


Soia are mai multe utilizări, datorită compoziției sale poate fi utilizată atât pentru consumul uman, cât și pentru hrana animalelor, în produse industriale sau materii prime pentru industria agroindustrială.

Uleiul de făină, făină și soia sunt produse provenind din prelucrarea cerealelor.

Uleiul de soia are o valoare nutritivă ridicată, de aceea este folosit în multe produse pentru nutriția umană. În plus, este de asemenea o materie primă importantă în scopuri industriale, cum ar fi vopselele, materialele plastice sau biocombustibilii.

Făina de soia, cu 50% proteină de soia, este utilizată pentru hrana animalelor, cum ar fi păsările de curte, porcine și pentru sectorul acvaculturii.

Alimentație

Boabele de soia sunt considerate un aliment funcțional; În plus,ele sunt utilizate pentru producția de ciocolată, mirodenii și paste făinoase. Produsele din carne, amestecurile pentru băuturi, alimentele pentru copii și hrana pentru dietă au, de asemenea, compoziția soiei.

Făina de soia este de asemenea folosită pentru fabricarea de paine, produse de patiserie și paste făinoase. Uleiul este utilizat pentru a produce ulei de gătit, condimente, margarine, grăsimi vegetale și maioneză.

Lecitina, un agent de emulsionare folosit pentru producerea cârnaților, maioneza, înghețată, ciocolată, bare de cereale și produse congelate, provine din procesul de obținere a uleiului rafinat de soia.

Există, de asemenea, mai multe produse, cum ar fi laptele și sucurile de fructe cu soia în compoziția sa.

Utilizarea derivaților de soia este o alternativă pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. În plus, are acțiune antioxidantă, iar în timpul menopauzei este o alternativă pentru înlocuirea hormonilor.

Hrana animalelor

Făina de soia și porumbul sunt folosite pentru a hrăni animale, cum ar fi păsările de curte, porcinele și acvacultura. În plus față de valoarea crescută a proteinei, făina de soia poate fi folosită pentru administrarea de antibiotice și vitamine la animale.

Carcasele de soia, subprodus din prelucrarea soiei, sunt folosite în principal ca hrană pentru animale.

Utilizare industrială

Soia este din ce în ce mai folosită ca materie primă în mai multe sectoare industriale. Se utilizează în industria cosmetică, farmaceutică și veterinară și produce lacuri, vopsele și materiale plastice. Este de asemenea utilizat de industria adezivilor, fibrelor, vopselelor, hârtiei și a vopselelor cu emulsie în apă.

Biodieselul

Biodieselul este un combustibil regenerabil produs din surse vegetale, cum ar fi soia. Uleiul de soia a devenit principala materie primă pentru producerea de biodiesel, un combustibil regenerabil care contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Biodieselul este compus din motorină și ulei vegetal, din semințe oleaginoase. Uleiul de soia reprezintă peste 80% din cererea totală de producție de biodiesel în Brazilia.